Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Vandring for Engebøfjellet
Ludvig Uhlbors
NO
Kjøp billetter
12. august 2020 Kl. 12:00
Sted: Fra Engebøfjellet til Oslo
Kategori: Teater

Film fra vandringen vil bli lastet opp på nett underveis, og vil bli vist gratis. Man trenger ingen billett.

 

Ludvig Uhlbors skal krysse Norges land på midten, gå fra Engebøfjellet ved Førdefjorden til Stortinget i Oslo. På turen skal han ta vare på en plante fra fjellet. Den skal overleveres til en representant på Stortinget i ett forsøk på å påvirke beslutningen om å fylle Førdefjorden med 300 millioner tonn gruveslam fra den nylig vedtatte planen om å uthule fjellet.

Uhlbors og kompani besøkte Engebøfjellet for første gang i forbindelse med forestillingen Arne Næss Gjennoppstandelsen i Fjaler i 2017. Der utviklet de en økosofi F for Fjaler, inspirert av Næss sin økosofi T for Tvergastein, en filosofi som mener at all økosofi må være lokal. Ved Førdefjorden kan man spore menneskelig liv tilbake til steinalderen. Den industrielle forflytningen av fjellets indre masser ned i fjorden – 11 tonn gruveavfall i minuttet døgnet rundt i 50 år etter planen, har vekket massive protester fra miljøbevegelsen og fagmiljøene. Uhlbors sammenlikner demonstrasjonene mot Nordic Mining med aksjonene mot oljerørledningene i Nord Dakota i USA. I sentrum for disse protestene sto tanken om at naturen er besjelet og at den må gis egne rettigheter. 
 
Norrøne skikker peker på at stedegne alver vokter naturen. Kan slik gamle perspektiv være med på å styrke tanken om att vi må gi naturen rettigheter slik den har fått i Colombia, New Zealand og India? Kan en slik tilbakevending til vårt kulturelle opphav hjelpe oss å finne en mer holdbar tilnærming til våre omgivelser?
 
Uhlbors og kunstnerteamet skal først tilbringe en uke på fjellet sammen. Deretter skal de bruke opp til to ukers tid på vandringen, sove utendørs og leve av det naturen kan tilby. De gjør filmopptak av turen som publikum får se på nett.

 

Illustrasjon av Vegard Aarseth

 

 

 

 

 

 

 

Kreditter

MED: Ludvig Uhlbors
Film: Kjersti Vetterstad
Assistent: Georgiana Dobre
Bilder: Vegard Aarseth
Co-produksjon: Black Box Teater
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde og Dramatikkens Hus