Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
DISQUIET- sensational aesthetics of a technokin
Lisa Vereertbrugghen
BE
Kjøp billetter
01. oktober 2021 Kl. 19:00
02. oktober 2021 Kl. 19:00
Sted: Studio USF
Kategori: Teater

Technomenneskets sanselige estetikk 

Lisa har funnet en musikkform som dansekunsten ikke har hatt noen berøring med, som om hun har annektert nytt land og samtidig funnet den perfekte måten å danse til akkurat denne musikken.

Særpreget til hard core techno er den intense bassen og trommene, en minimumshastighet på 160 slag i minuttet og den stadige forstyrrelsen av flyt. Disquiet henter frem to elementer i denne musikkstilen, forstyrrelse og dystopi, og ser på hvordan de utspiller seg i de forskjellige undergruppene som gabber, hardstyle, jungle og – i denne forestillingen spesielt – i drum'n bass.

Forestillingen går nærmere inn på hvordan lydlige brudd, plutselige pauser og nye utbrudd kan gi kroppen et stort spillerom og et spesielt stimuli. Å danse hardcore vises frem som å bryte med kjente strukturer og med struktur i det hele tatt, og å lengte seg hen et helt annet sted – full av foruroligelse. 

Da Lisa Vereertbrugghen i forestillingen Softcore – A Harcore Encounter første gang danset mykt til hard core gabber på Oktoberdans 2018, ble vi alle blåst av banen i det lille lokalet på HKS. Det var en åpenbaring.

Kreditter

Konsept og koreografi – Lisa Vereertbrugghen
Utøvere - Michael Langeder, Vera Martins, Lisa Vereertbrugghen
Lyd – Michael Langeder
Lys – Vera Martins
Kunsterisk rådgivning – Madison Bycroft
Scenografikonstruksjon - Ian Gyselinck and Simon van Parys
Foto – Maud Samaha
A production of Kunstenwerkplaats KWP Coproduction of December Dance (Cultuurcentrum en Concertgebouw Brugge), STUK, CAMPO and Bit-teatergarasjen. With the support of BUDA, Workshop Foundation, National Cultural Fund of Hungary en Workspace Brussels. With the financial support of Vlaamse Overheid, Life Long Burning and the Creative Europe Programme of the European Union.