Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Softcore - A Hardcore Encounter
Lisa Vereertbrugghen
BE
Kjøp billetter
18. oktober 2018 Kl. 18:00
19. oktober 2018 Kl. 12:00
Sted: Hordaland Kunstsenter
Kategori: INTIMATE AESTHETICS
Varighet: 40 minutt COPRODUKSJON

Softcore – a hardcore encounter er en danseforestilling og et fysisk foredrag om hardcore technodansen Gabber, som oppsto tidlig på 1990-tallet og som ennå dyrkes og formidles på youtube og klubb. Gabber er kjent for sin eksteme hastighet og sin spesifikt forvridde hard core lyd.

I Softcore introduserer beligske Lisa Vereertbrugghen oss for denne danseformen samtidig som hun stiller spørsmål både ved kjernen og det harde i hardcore. I Lisas forestilling blir hardcore techno til softcore dans – myk og utflytende – utstrakte øyeblikk av sårbarhet og forvandling, skjult bak hardtslående, hurtige spasmer og rykninger.

Hard core med sine 200 slag i minuttet er techno på amfetamin, et galskapens rave. Det er lyden av de underlegne, de som ikke «passer in». Høyhastighetskroppen som er like mye en del av det kapitalistiske samfunnet som dets motstander. Hva hvis det å danse så hurtig er en måte å tilegne seg og utnytte fart, ikke for å bli mer produktiv, men for det motsatte: hvor farten blir et stimuli for sansene og du slipper all konroll.

 

 

Kreditter

Konsept, koreografi, utøver: Lisa Vereertbrugghen Lyd: Michael Langeder Lys: Vera Martins Kunstnerisk rådgiver: Madison Bycroft, Sabine Cmelniski, Nestor Garcia Diaz Co-produksjon: CENTRALE FIES / LIVE WORKS PERFORMANCE ACT AWARD, STUK, BUDA, BIT Teatergarasjen, med støtte av CAMPO, Tanzfabrik, Workspace Brussels, SZENE Salzburg. Støttet av: Vlaamse Overheid, apap – Performing Europe 2020

Bio

Lisa Vereertbrugghen (f.1986) har studert historie i Leuven, dans i Berlin og koreografi på Skolen for samtidsdans og utvikling i Amsterdam. Hun holder for tiden base i Brussel, hvor hun lager forestillinger, installasjoner og publikasjoner i grensegangen til koreografi. I tillegg til egne arbeider, jobber hun utøvende med kunstnere som Min Oh, Marta Ziólek, Michelle Moura med fler. 

Trailer