Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Heimevernet
Lisa Nøttseter
NO
Kjøp billetter
07. mai 2016 Kl. 19:00
07. mai 2016 Kl. 21:00
Sted: Studio USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Dans
Varighet: ca. 40 minutter COPRODUKSJON

Heimevernet undersøker det typisk norske, og skjærer ut en sjablong av et historisk, sosiologisk og kulturelt mangfold. Hullene fylles med et satirisk og forvrengt mikro-Norge som følger sin egen logikk.

I nasjonalromantikken gjorde man i kunsten og kulturen et omfattende arbeid for å samle nasjonen og skape felles historie, språk og identitet. I den postmoderne tidsalder har staten en stor utfordring i å fortelle helt andre historier om hvordan vi forstår oss selv. Dette arbeidet har så vidt begynt. Heimevernet ser nærmere på et mangfold av nasjonale selvforståelser. Kan vi tåle at den nasjonale identiteten er flytende og omskiftelig? Kan vi gjennom erkjennelse av et mangfold av perspektiver på det norske, foreta en oppmykning av kategoriene “oss” og “dem”?

Vi ser oss selv gjennom andre, enten det er gjennom syriske flyktninger eller tiggende romfolk. Noen tåler å se det bildet som vises. Andre tåler det ikke, og vil heller underkjenne den andres verdighet, enn å anerkjenne en begrenset selvforståelse. For verden er dypest sett rettferdig. Vi har det bedre fordi vi er bedre. Vellykkede, takknemlige og privilegerte verner vi om våre gode systemer og oljerikdommen. Heimevernet strigler bygdedyret og setter over kaffen. Velkommen til autentisk rotnorsk kos og hygge!

Kunstnerisk leder: Lisa Nøttseter | Scenografi og kostyme: Silje Sandodden Kise | Utøvere: Marianne Kjærsund, Maja Roel og Emilie Dahlén | Lysdesign: Silje Grimstad | Lyddesign: Thorolf Thuestad |Produsent: Ragnhild Gjefsen | Co-produsert av: BIT Teatergarasjen, BEK | Støttet av: Norsk Kulturråd, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Bergen Dansesenter.