Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
In-Betweenness
Lisa Colette Bysheim
NO
Kjøp billetter
28. oktober 2022 Kl. 17:00
29. oktober 2022 Kl. 17:00
Sted: Bergen Kjøtt
Kategori: Dans
Varighet: 40 Minutt SAMPRODUKSJON

En danseforestilling om myk makt, indirekte påvirkning, utfordrende krefter og kjønnsroller.

In-Betweenness er en poetisk undersøkelse av myk makt, der to dansere beveger seg gjennom et rom fullt av overganger. Lydbildet gjenspeiler det kjente og forvrengte. Det blir omformet og manipulert i øyeblikket. Tyngdekraften drar danserne inn og ut av balanse, mens de leker seg med nyanser av makt i en kontinuerlig utveksling av vekt, kraft og manipulasjon. Forestillingen utfolder seg som en estetisk og poetisk utforskning av maktstrukturer gjennom dans, tekst og stemme.

Medvirkende

Kunstnerisk team og medvirkende:

Konsept, koreografi & tekst: Lisa Colette Bysheim

Skapende utøvere: Lisa Colette Bysheim & Max Wallmeier

Lyddesign og musiker: Mike McCormick

Dramaturg/ytre øye: Janne-Camilla Lyster 

Foto: Dev Dhunsi

 

Bestillingsverk av Den Norske Opera og Ballett Kvinnelig koreografisk satsning, presentert under CODA 2021.

Støttet av: FFUK, Kulturrådet og Bergen Kommune.

Mer informasjon

In-Betweenness er en poetisk undersøkelse av myk makt, der to dansere beveger seg gjennom et rom fullt av overganger. Lydbildet gjenspeiler det kjente og forvrengte, og blir omformet og manipulert i øyeblikket. Tyngdekraften drar danserne ut og inn av balanse, mens de leker seg med nyanser av makt i en kontinuerlig utveksling av vekt, kraft og manipulasjon. Forestillingen utfolder seg som en estetisk og poetisk utforskning av maktstrukturer gjennom bevegelse, tekst og stemme.
 
En transparent prosess utspiller seg gjennom “myk makt”—  evnen til å indirekte påvirke andres oppførsel for oppnå det du selv ønsker. Myk makt oppnår innflytelse ved å bygge nettverk, kommunisere overbevisende, etablere regler, og trekke på ressursene som gjør ditt narrativ attraktivt. Dansere arbeider indirekte med å overbevise, påvirke, og forandre spenningen dem i mellom, gjennom bevegelse, tekst og stemme. De forsøker å finne balanse i de ekstreme ytterpunktene, de drar og skyver på forventningene knyttet til hva en kropp kan si og gjøre. Verket står som en kommentar til en likestillingsdebatt med flere polariserende tendenser, og ønsker å invitere publikum inn til å reflektere, oppleve og stille spørsmål til nedarvede atferdsmønstre som påvirker de rollene vi påtar oss.