Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Please Please Please
La Ribot/Monnier/Rodrigues
FR/ES/PT
Kjøp billetter
28. oktober 2022 Kl. 19:30
29. oktober 2022 Kl. 19:30
Sted: Studio Bergen (Merk: det er for tiden ingen bar på denne arenaen)
Kategori: Dans
Varighet: SAMPRODUKSJON

En heftig og eksistensiell danseforestilling om samtalen på tvers av generasjonene om livets usikkerhet på planeten jorden. 

Hvilke verdener, samfunn og historier vil vi gi videre til de som kommer etter oss? Vil den oppvoksende slekt tenke helt annerledes om om håp enn vi har gjort? Tre kjente størrelser fra samtidsscenen har gått sammen om et koreografisk motstandsverk, like energisk fremført som James Brown selv i sin tid fremførte kjærlighetssangen som stykket har sitt navn fra. Ved hjelp av dans og tekst peker Please, Please, Please seg først og fremst ut som en rørende sang om håp til kommende generasjoner om den verden som venter oss. 

Mer informasjon

Hvilke verdener, samfunn og historier vil vi gi videre til de som kommer etter oss? Vil den oppvoksende slekt tenke helt annerledes om om håp enn vi har gjort? Please, please please er danseversjonen av den norske filosofen Arne Johan Vetlesens spørsmål foran klimakrise, økokollaps og artsdød: Hva skal vi svare våre barn? 
Regissør og dramaturg Tiago Rodrigues har sammen med to kjente koreografer stykket sammen et mangfoldig utvalg tekster som setter ord på deres tanker, fantasier, erfaringer og ønsker i møte med den uhyggelige fremtiden som det ser ut til at vi beveger oss mot. 
Like energisk som James Brown selv fremførte sin kjærlighetssang som tittelen er hentet fra, fremfører de to legendariske og godt voksne koreografene La Ribot og Monnier en dans til trøst, og en bønn til verden og til kommende generasjoner: Vær så snill ikke gå, jeg elsker deg.
Forestillinger innledes med en heftig og rytmisk del hvor danserne overgår hverandre i refrenger og gjentakelser av gester og positurer. Trommevirvler og tekstbrokker maner på heseblesende vis frem klarsynte bilder av verden i fragmenter. En servitør som sprer aske fra Hiroshima i ørkenen. En dronningen i langsommelighetens undersjøisk rike. Et gripende brev som en voksen datter skriver til sin far. 
På scenen ligger noe som likner skallet av en diger termitt, kanskje til minne om oss selv, og hvordan vi også omskaper ethvert landskap vi inngår i. Eller er den til minne om Kafkas marerittaktige historie om Samsa som våkner opp en morgen og er blitt en kakerlakk, et insekt som for øvrig fint vil overleve en eventuell atomkrig? TIl toner av Bartok danser La Ribot og Monnier som om de måtte renske hele verden for det avfallet inektene ikke lenger makter å ta unna. Stykket avslutter med en opprørt samtale mellom en mor og hennes nyfødte. Moren sverger å beskytte sitt barn, men stilt overfor utryddelse er ingen løfter gode nok for barnet.
Please, please, please er en iderik og eksistensiell danseforestilling om livets usikkerhet på planeten jorden. 

Medvirkende

En forestilling av: La Ribot - Mathilde Monnier - Tiago Rodrigues
Med: La Ribot, Mathilde Monnier
Lys: Éric Wurtz
Oversettelse: Thomas Resendes
Scenografi: Annie Tolleter
Scenografiproduksjon: Christian Frappereau, Mathilde Monier
Kostymer: La Ribot, Mathilde Monnier
Kostymeproduksjon: Marion Schmid, Letizia Compitiello
Musikk og lyddesign: Nicolas Houssin
Teknisk ledelse og lysdesign: Marie Prédour
Settledelse: Guillaume Defontaine
Produksjonssjef Hélène Moulin
Internasjonal formidling: Julie Le Gall – Bureau Cokot
Produksjon: Nicolas Roux
Takk til: Magda Bizarro
Assosiert produksjon: Le Quai Centre Dramatique National Angers Pays de la Loire
Med støtte fra Fondation d’entreprise Hermès i rammeverket New Settings


Co-produksjon: Teatros del Canal; Théâtre Vidy-Lausanne; Les Spectacles vivants – Centre Pompidou; Festival d’Automne à Paris; Comédie de Genève; Teatro Nacional D. Maria II; Teatro Municipal do Porto; Le Parvis scène nationale Tarbes Pyrénées; Theaterfestival Boulevard; Les Hivernales - CDCN d’Avignon ; BITTeatergarasjen; Compagnie MM ; La Ribot-Genève.

Støttet av OPART/Estúdios Victor Córdon et du CND Centre national de la Danse – Pantin.
Varighet 1 time