Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Karantena #millionsmissing #DANSENFEST
Kristine Nilsen Oma
Kjøp billetter
29. oktober 2020 Kl. 17:00
Sted: Visningsrommet USF
Kategori: Dans

(Foto: Jorun Ingvard Rødseth Pedersen)

Hvordan beveger jeg kroppen min nå som jeg er syk?

Karantena #millionsmissing er en planlagt serie med kunstaktivistiske arbeid hvor Oma adresserer temaet isolasjon grunnet sykdom. Et av disse verkene strømmes på festivalen direkte fra karantenen i egen leilighet. Koreografien adresserer en global erfaring. Det sårbare i uttrykket forsterkes med et enkelt kamera, dogmefilm-regler og den feilbarlige teknikken bak levende strømming på lavt budsjett.

Bevegelsene er inspirert av leilighetens begrensninger og reflekterer samspillet mellom temaet isolasjon, rommet, kamera og den indre responsen på et publikum som ser på. Publikum blir en betrakter av koreografens lengsel etter å danse.

Mange mennesker har erfart isolasjon siden Covid-19 brøt ut som pandemi tidligere i år. For #millionsmissing – en global kampanjen for og med pasienter med ME (Myalgic Encephalomyelitis) – har det å leve i karantene vært normalen. Kan pandemien føre til forandring og empati for de kronisk syke nå som så mange andre erfarer denne spesielle formen for liv?

Covid19 åpnet muligheten for samarbeid på nye måter i felles opplevelse. Karantena #millionsmissing er blitt til i et samspill og dialog med kunstnere, koreografer og kuratorer fra Norge, Malaysia, Libanon/Frankrike, Korea og Australia. På tross av ulike uttrykksformer og kultur, avdekket samtalene et felleskap i opplevelsen av sykdomsrelatert isolasjon.

Denne danseforestillingen vil bare bli strømmet en gang, og vil ikke bli mulig å se offentlig etter at den er vist på Oktoberdans.

Kristine Nilsen Oma på internett

 

Dans - en fest! er støttet av Fond for utøvende kunstnere og Vestland fylkeskommune 

kreditter

Choreography, concept, dance and ME/CFS patient: Kristine Nilsen Oma

Vocal: Siew-Wai Kook

Creative curator: Per Rutledal

Portrait of Kristine (shown on wall): Jorunn Ingvard Rødseth Pedersen

Technical assistance: Jan Holden, Grimmalkin Hiestand and Vegard Ellingsen

Thank you Tony Yap and Ragnhild Jordahl for process and dialogues

Thank you: ME-foreningen #meaction, #millionsmissing and the Photo Group.

Thank you Daisaku Ikeda for invaluable life wisdom!

 

BIO

Kristine Nilsen Oma er utdannet danser fra Laban Centre i London, og koreograf fra Victorian College of the Arts/Melbourne University i Australia. Hun hadde en svært innholdsrik og aktiv karriere frem til hun fikk ME og ble alvorlig syk i 2011. Sykdommen gjorde at hun ikke lengre kunne danse i egne prosjekter, samtidig som hun ikke heller var i stand til å koreografere andre dansere på samme måte, og med samme intensitet som før. Hverdagen endret seg fra lange daglige økter i dansestudio, til en hverdag med sengeleie mellom 18 og 22 timer i døgnet, der all fysisk og mental aktivitet medfører sterke smerter, høy feber og stadige systemiske betennelser. Den brutale sykdommen krever at alt fokus blir flyttet innover mot egen helse, og det tok to år før hun igjen var i stand til å produsere et nytt verk. Stykket far, far away som omhandler hennes oppvekst med en narkoman far, ble i 2013 nominert til Bergens Beste scenekunst av Natt og Dag. Den nye tilværelsen gjorde at hun måtte gjøre drastiske endringer i sin egen kunstneriske prosess – finne nye metoder, virkemidler og uttrykksformer. Som eksempler på dette fikk hun (sammen med skapende kurator Per Rutledal) kunstaksjonen #millionsmissing til Norge, og laget soloforestillingen Please Body Follow som omhandler hennes egen historie om å være ME-syk. Se Kristines blogg for mer informasjon. (https://kristinenilsenoma.wordpress.com/) I 2017 mottok Kristine Norske Dansekunstneres koreografistipend.