Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Love & Emotions
Karen Eide Bøen
NO
Kjøp billetter
14. februar 2019 Kl. 19:00
15. februar 2019 Kl. 19:00
16. februar 2019 Kl. 19:00
Sted: Studio USF
Kategori: Dans
Varighet: COPRODUKSJON

Kjærlighetsbrevene du aldri fikk sendt, men tok vare på. Brevene du fikk, og sangene som traff, men som aldri handlet om deg. Love & Emotions er en dans til tekster om kjærlighet, et forsøk på å skjære gjennom den elskendes enetale og popsangenes opphøyde “du”, ta fokus og danse på tvers av og under kjærlighetens språk.

Urpremiere på Valentinsdagen! ❤ ❤ ❤

Mer informasjon

Når den forelskede ligger våken om natten og ikke får sove, er det fordi sjelen gror vinger. Forelskelse er en idealisering av den elskede. Kjærlighet gjør blind.

Love & Emotions sitter publikum i midten av rommet, som i et omvendt amfiteater, omringet av dansernes bevegelser, av ulike radiofrekvenser, en fortellerstemme. Når man lytter til radioen eller en podkast skaper man bildene selv mens man gjør på noe annet. Her følger du tre dansere. De styrer blikkene i rommet ved hjelp av nærhet og avstand, ved å bruke blikket, se hverandre, se seg selv, kroppsliggjøre "se-ingen", overse, forestille og forestille seg.

Hun synger at hun aldri har sett seg selv slik hun ser deg. Hun har aldri kjent seg selv slik hun kjenner deg. Det skal være en kjærlighetserklæring, men det høres ærlig talt noe usunut. Og hvem er egentlig du? Er det i det hele tatt viktig hvem du er? Hun skriver at hun har ingenting hvis hun ikke har deg. Du er så viktig der og da. Men senere er du bare disse ordene, en vag fornemmelse om en tid i hennes liv. Love & Emotions er overalt, som en låt, som en idé, som et mål, et løfte om trygghet og også en risiko. Vi kaster oss inn og faller for deg gang på gang. En runddans til vekslende musikkanaler. Love & Emotions er språket vi forstår oss selv med, et band med Love som frontfigur og Emotions som kordamene. På bass har vi Boredom og på trommer Despair, og på tangentene i kveld: Excitement!

Kreditter

Koreograf og produsent: Karen Eide Bøen.
Dansere: Bente Westgård, Oda Brekke og Maia Means.
Tekstdramaturgi/lyddesign: Eva Pfitzenmaier. 
Dramaturgisk assistanse: Andrea Spreafico
Lysdesign: Thomas Bruvik.
Kostyme:  Hugo Hedberg.
Co-produksjon: BIT Teatergarasjen. 
Støttet av: Bergen Kommune, Norsk Kulturråd og Bergen Dansesenter.

Bio

Karen Eide Bøener danser og koreograf basert i Bergen og Oslo. Hun jobber frilans som dansekunstner i samarbeid med kunstnere som jobber med dans, lyd, musikk, video, teater og teknologi. Hun er interessert i forholdet mellom lyd og bevegelse, oppfattelse, språk og makt.
I juni 2017 gikk hun at av Kunsthøgskolen i Oslo med en MA i koreografi, hvor hun utforsket lyd og koreografiske metoder. Hun har en BA i Dance Theatre fra Laban Centre, og danset med dansekompaniet thud! moving endangered spaces mellom 2006 og 2011. Hennes første sceniske forestilling Stål i bein og armerble vist på Cornerteatret i Bergen i Januar 2014. I 2016 koreograferte og danset hun i forestillingen The Table Turns, som hadde premiere under Oktoberdans.