Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Frank & Elena
Hugo Hedberg og Karen Eide Bøen
SE/NO
Kjøp billetter
30. oktober 2021 Kl. 14:00
31. oktober 2021 Kl. 14:00
Sted: Cornerteateret
Kategori: Dans

Det er en malingflekk på gulvet her… Hvordan føles lyset på øyelokkene? Jeg tenker på kontooversikt, og på å spille ishockeyspill midt på natten… På den veggen er det et hull, jeg lurer på hvor lenge det har vært der… Jeg tenker på hunden min… Hvordan beveger jeg meg på loftet mitt?

Frank & Elena er en duett av Hugo Hedberg og Karen Eide Bøen der de danser og prater. De koreograferer hverdagslige observasjoner, tankebaner og ubevisst kroppsspråk. Stykket handler overordnet om oppmerksomhet, ved å la publikums oppmerksomhet bevege seg fra forholdet mellom de to danserne, til rommet vi deler, til språket, egne tanker og til fenomener i omverdenen. Forestillingen utforsker ting som påvirker oss. Hva griper oppmerksomheten vår og distraherer oss?

Hedberg og Bøen er fascinerte av å se på de bevegelsene vi gjør i hverdagen som dans – og prøver å koreografere til og med tankestrømmene sine. De bruker «det som fins» som materiale: Det som skjer her og nå, og de erfaringene de har med seg fra andre steder og tider. De opplever at disse ulike fokusene – å være virkelig tilstede her og nå, eller langt inne i en tankestrøm - former måten de beveger seg på. Utgangspunktet er oppgaver som dreier seg om å strukturere forholdet mellom å tenke, snakke og danse, om å beskrive rommet, kopiere hverandre og assosiere. Arbeidet består også av en del satte sekvenser som bryter opp i det improvisatoriske. I Frank & Elena blir rommet og det som befinner seg der, behandlet som virkemidler: En ledning langs veggen eller en tape-bit på gulvet inkorporeres og gjøres til “scenografi” gjennom benevnelse.

Kreditter

Koreografi og dans: Hugo Hedberg og Karen Eide Bøen
Lysdesign: Ronald Salas og Randiane Sandboe
Kunstnerisk rådgivning: Oda Brekke og Maia Means
Lyd: Ossian Ohlsson og Hugo Hedberg
Foto: Kitty Schumacher
Co-produsert av Weld, Stockholm
Med støtte fra Norsk Kulturråd, Bergen kommune og Bergen Dansesenter