Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Diorama
Ingri Fiksdal
NO
Kjøp billetter
19. oktober 2018 Kl. 16:30
20. oktober 2018 Kl. 13:00
Sted: Biblioteksplassen
Kategori: TOP OF THE POPS
Varighet: 100 minutt COPRODUKSJON

Diorama brukes lyd og koreografi som verktøy for å forvandle opplevelsen av et kjent landskap. Et bergensk byrom fargelegges av menneskelignende figurer, som sakte beveger seg i forhold til arkitektur, vær, vind, lyd og forbipasserende mennesker. Arbeidet forsøker å stille spørsmål ved motsetningspar vi ofte tar for gitt, slik som levende/dødt og menneskeskapt/naturlig. 

Ordet diorama refererer ofte til en tredimensjonal og detaljert modell av et landskap, som på museenes titteskap i glassmonterOpprinnelig betyr det det vi “ser gjennom”. En annen bruk av ordet knyttes til det franske diorama-teatret oppfunnet av Louis Daguerre i 1822, hvor publikum kunne iaktta forvandlingen av store landskapsmalerier gjennom manipulasjon av lys, lydeffekter og live-utøvere. I Fiksdals Diorama er det koreografien som frembringer forvandling – og scenen er Biblioteksplassen like ved Bergen bystasjon. 

Diorama for Biblioteksplassen møter Bergens innbyggere som et slags levende ikke-menneske. Forestillingen utfolder seg langsomt i samvirke med plassens vanlige aktiviteter – og et lydspor komponert av Jenny Hval i samarbeid med Lasse Marhaug. Arbeidet går inn for å bli en del av omgivelsene, samtidig det kan fungere som en linse som forstyrrer og fortryller det vi ser fremfor oss.

 

BIO

Ingri Fiksdal har markert seg som en kritikerrost koreograf med internasjonalt ry, og har blitt co-produsert av BIT Teatergarasjen ved flere anledninger. Forestillingen Night Tripper vant Natt & Dags Oslopris, og HOODS mottok Dansekritikerprisen fra Norsk Kritikerlag. Cosmic Body ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign.

Diorama inngår i en ny serie av Ingri Fiksdal som iscenesetter ulike syn på natur og urbane landskap. Forestillingen hadde premiere i fiskelandsbyen Brixham i England hvor utsikten var iscenesatt fra et utendørsbasseng, og har siden blitt vist i ulike byer og sammenhenger i Norge, Italia, og neste år USA. 

KREDITTER

Konsept/koreografi: Ingri Fiksdal

Musikk: Jenny Hval and Lasse Marhaug

Kostyme: Fredrik Floen

Utviklet og fremført av: Rannei Grenne, Pernille Holden, Harald Beharie, Louis Schou-Hansens and Jeffrey Young

Ytre øye: Venke Sortland

Foto: Briony Campbell

Produsent: Nicole Schuchardt og Eva Grainger

Opprinnelig kurator: Situations

Co-produsert av: Black Box Teater Oslo, BIT Teatergarasjen Bergen, Dansens Hus Oslo og Santarcangelo Festival

Støttet av: Norsk Kulturråd og Norwegian Artistic Research Program

VIDEO