Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Deep Field
Ingri Fiksdal
NO
Kjøp billetter
01. mars 2019 Kl. 20:00
02. mars 2019 Kl. 20:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans
Varighet: COPRODUKSJON APAP
De som løper, løper gjerne etter den såkalte «Runner’s high» – en euforisk tilstand hvor endorfiner slippes ut i kroppen. Endorfiner lindrer smerte, gir ekstra utholdenhet, og kan også utløses av følelser som kjærlighet. I Deep Field undersøker Ingri Fiksdal hvordan denne kjærlighetsaktige euforien kan fremmanes hos dansere mens de løper på scenen, og i hvilken grad det kan smitte over på publikum.

Forestillingen markerer avslutningen på Fiksdals doktorgradsavhandling ved Kunsthøgskolen i Oslo om «Affective Choreography», og koreografiens potensial for å endre en tilstand, måte å være eller se på. Arbeidet er en utforskning av hvordan koreografi, i et samfunn drevet av økonomisk vekst, kan fungere som en endringsagent i kraft av å være «nytteløs». I konfrontasjon med noe som ikke spiller sin forventede rolle, blir det nødvendig å se etter nye tilnærminger, hvilket gir potensial for at nye erfaringer, tanker og ideer kan oppstå.

I Deep Field løper danserne gjennom komposisjoner inspirert av hypnose og transefremkallende ritualer. Med gjentagende rytmer og bevegelsesmønstre, og nykomponert musikk av Jenny Hval og Lasse Marhaug, beveger forestillingen publikum mot en endret, kanskje transelignende, tilstand.

Jeg tror i bunn og grunn det handler om Fiksdals utforskning av kroppens evne til å forskyve seg selv. Ideen om at noe faktisk alltid er på vei mot noe annet, mot en annen form, mot overskridelsen. Det handler om ideen om den totale kollaps. Om at noe alltid kan være eller bli noe helt annet. Og dét gjør Ingri Fiksdals kunstverk sterke, men ikke minst håpefulle og himla sympatiske. (Victoria Kielland, Klassekampen)

Kreditter

Koreografi: Ingri Fiksdal. Musikk: Jenny Hval og Lasse Marhaug. Kostyme: Signe Becker. Lysdesign: Ingeborg Olerud. Lystekniker: Phillip Isaksen. Utøvere: Sudesh Adhana, Jon Filip Fahlstrøm, Rannei Grenne, Louis Schou-Hansen og Synne Sørum. Produsent: Nicole Schuchardt. Administrator: Eva Grainger og Kristin Skiftun. Foto: Istvan Virag. Co-produksjon: Black Box Teater, BIT Teatergarasjen og Teaterhuset Avant Garden Støttet av: Norsk kulturråd, Kunsthøgskolen i Oslo, apap - Performing Europe 2020 - et prosjekt støttet av Creative Europe Programme of the European Union.

Bio

Ingri Fiksdal har markert seg som en kritikerrost koreograf med internasjonalt ry, og har blitt co-produsert av BIT Teatergarasjen ved flere anledninger. Forestillingen Night Tripper vant Natt & Dags Oslopris, og HOODSmottok Dansekritikerprisen fra Norsk Kritikerlag. Cosmic Body ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign. Fiksdal var sistBergen med Diorama, som ble vist under Oktoberdans høsten 2018. 

VIDEO