Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
26. oktober 2018 Kl. 21:00
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
27. oktober 2018 Kl. 21:00
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Crowd
Gisèle Vienne
FR
Kjøp billetter
26. oktober 2018 Kl. 21:00
27. oktober 2018 Kl. 21:00
Sted: Studio Bergen
Kart
Kategori: TOP OF THE POPS
Varighet: 90 minutt COPRODUKSJON

Oktoberdans avslutter med et heftig technospetakkel, en danseforestilling som levendegjør dine verste og heteste drømmer og overgår de villeste festene du noen gang har vært på. Crowd er intet mindre enn et koreografert technorave om det opphøyede, voldelige og hellige i kunsten.

Gisèle Vienne ser på teateret som et mikrokosmos hvor individuelle og kollektive følelser kan studeres på nært hold og gi en bedre forståelse av oss mennesker. Som mange av hennes tidligere forestillinger, handler Crowd om vold. Men i motsetning til å se på vold som noe utelukkende barbarisk, ser hun hvordan vold også spiller en verdifull og positiv rolle i samfunnet. Med utganspunkt i ritualer og feiringer fra oldtiden til nåtid, samler hun 15 ungdommer på scenen. De danser som om det var det siste de skulle gjøre i livet, på et dekke av nedtråkkede plastbegre, til et DJ-set av Peter Rehberg og dronekongen Stephen O´Malley. 

Mange av disse lydene og ritene tilknyttet dem, har stimulert våre sanser siden 1990-tallet, og har funnet veien fra undergrunnen opp til vår tids kulturelle hovedstrøm. De har formet bevegelsesmønsteret og ført sammen utallige ungdommer verden over. Vienne er inspirert av de mange måtene kroppen fremstilles i vår tid, og musikkens påvirkning. De korte, intense og krampeaktige bevegelsene, som stadig avskjærer, avbryter og avløser hverandre og tar nye retninger i denne forestillingen, kan minne om klippen i film og bruken av spesialeffekter. Alt i en salig flyt fra den ene sterke følelsen til den andre. Denne moderne historien om voldens lykkerus, frigjørende i alle sin mangfoldighet, er en hyllest til Eros og Thanathos, Apollon og Dionysos. Det er høydepunktene i SKAM oppført som en danseforestilling, eller et sammendrag av alle de russefestene du aldri fikk anledning til å betrakte fra en trygg og edruelig tilskuerplass.

 – Vienne is a master of Hollywood-scale theatricality ..., but here she excels at hypnotising the audience with as little as a blurred rhythmic deviation... Her masterful consecration of revelry and splendour is a fierce rollercoaster – you’d better fasten your seatbelts (SpringbackMagazine).

– En feiring av langsomhet til 135 beats i minuttet (PW-Magazine).

KREDITTER

Konsept, koreografi og scenografiGisèle Vienne. AssistenterAnja Röttgerkamp og Nuria Guiu Sagarra. Lysdesign Patrick Riou. DramaturgiGisèle Vienne and Denis Cooper. Musikk fraUnderground Resistance, KTL, Vapour Space, DJ Rolando, Drexciya, The Martian, Choice, Jeff Mills, Peter Rehberg, Manuel Göttsching, Sun Electric og Global Communication. Edits, spilleliste Peter Rehberg. Lydkonsulent Stephen O’Malley. Utøvere Philip Berlin, Marine Chesnais, Kerstin Daley-Baradel, Sylvain Decloitre, Sophie Demeyer, Vincent Dupuy, Massimo Fusco, Rémi Hollant, Oskar Landström, Theo Livesey, Louise Perming, Katia Petrowick, Jonathan Schatz, Henrietta Wallberg and Tyra Wigg. Kostyme Gisèle Vienne i samarbeid med Camille Queval og utøverne. LydingeniørAdrien Michel. Teknisk ansvarlig Richard Pierre. SceneansvarligAntoine Hordé . LysdesignPatrick Riou Arnaud Lavisse. Takk til Margret Sara Guðjónsdóttir og Louise Bentkowski.

VIDEO