Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Unimages
Florin Flueras
RO
Kjøp billetter
27. oktober 2022 Kl. 19:30
28. oktober 2022 Kl. 21:00
Sted: Hordaland Kunstsenter
Kategori: Performance
Varighet: 90 minutt

Unimages er en annerledes måte å føre kroppen i sosiale sammenhenger, og en måte å havne i uvisshet. Apap-kunstneren Florin Flueras fra Romania kommer med en erkjennelsesfilosofisk dans som pirker i hvordan vi mener å oppfatte det som skjer like foran øynene våre.

Mer informasjon

Unimages er avvik fra hvordan vi er vant til å se kroppen slik den vanligvis fremstår, og hvordan viser oss frem blant andre – performative uregelmessigheter som påvirker den lesningen og sansingen vi vanligvis gjør, uten å tenke oss om. Representasjoner rekker ikke å stabilisere seg, handlinger viker unna bilder, flykter kontinuerlig fra lesninger, og gjør pek med sinn og kropp. Evnen til å se og forstå, til å danne sammenhengende bilder av det som er like foran øynene våre, blir utfordret og oppfrisket. 

 

Unimages finner sted i «upassende» sammenhenger der noe annet allerede er på gang, og legger et ekstra lag på det som vanligvis foregår (i visningsrom for kunst, i butikker, flyplasser...). Det skapes møter mellom to typer publikummere, oppmerksomheter, situasjoner, utøvere. Vi har alle en tendens til å tilpasse oss personlige og kulturelle bilder av oss selv og virkeligheten, til det vi vet. I den prosessen blir vi selv til bilder og identiteter. Unimages undersøker forskjellige måter å bevege seg ut av disse kroppslige bildene og identitetene, til og med, noen ganger, ut av bevisstheten. Den blander seg inn i den innebygde prosessen som forvandler virkeligheten til bilder og vissheter. Unimages kan møte opp uinvitert på enkelte arenaer…

Medvirkende

Florin Flueras, Unimages (2017) 
Performers Eliza Trefas, Martina Piazzi, Florin Flueras.
Production Artworlds Bucharest. 
With the support of CNDB Bucharest, BIT Teatergarasjen, Kunsthall Bergen, APAP 2020 Feminist Futures network.