Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
every night in my dreams (early Cameroon)
Findlay//Sandsmark
NO/US
Kjøp billetter
27. oktober 2021 Kl. 19:30
28. oktober 2021 Kl. 19:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans

I every night in my dreams (early Cameroon) fortsetter Findlay/Sandsmark å utforske ideer knyttet til personlige erfaringer om hvor en kommer fra, og om hvordan et sted setter avtrykk på en og preger den fysiske kroppen og sansene. Marit Sandsmark levde sine første åtte barneår i Ngaoundere i Kamerun, hvor hun ble født og vokste opp med sine misjonærforeldre. Den lille landlige byen Ngaoundere består i dag av over en million innbyggere. 90% er flyktninger fra nærliggende krigsområder. Byen, kulturen og menneskene som Marit kjente som barn har gjennomgått en voldsom endring. Det globale økonomiske systemet som vi lever godt av, fortsetter å ødelegge Afrika. Hvordan minnes sin egen fortid på et slikt bakteppe, sin kjærligheten til en tid og et sted i livet preget av fornektelse og fortielse, med et ønske om å forstå? Hvordan behandle det på ansvarlig vis; sørge over all den vold, urett og ødeleggelse som er begått mot folk og land uten å samtidig forsterke den hvite overmaktens festninger?

every night in my dream utfolder seg som performance og installasjon med en tydelig koreografisk tilnærming, dyrker evnen til å lytte og legemliggjøre ulike tilstander, tilstander utforsket gjennom ritualer og hypnose som har funnet sin vei inn i leire, objekter, flimrende lys og skygge, mønstre, form og farger, taktile lydkomposisjoner og ikke minst i utøverens kropp som navigerer og interagerer med det sceniske landskapet.

«... å tenke gjennom hvilke muligheter som forblir åpne for kroppens måte å huske fortiden på, – mot den kolonialistiske måtens preg av å viske bort og gå utenom, og det tilhørende begjæret etter å sette tiden rett – påberoper seg en viss måte å tenke tidens anger: et sorgarbeid som står i tydeligere gjeld og har en mer rettferdighet omgang med ofrene for økologisk ødeleggelse og rasistisk, kolonialistisk og nasjonalistisk vold, menneskelig og annet, de ofrene som ikke lenger er i blant oss og som ennå ikke er blitt rammet. Denne oppgaven er forbundet med å tenke nytt om forestillingen om tomrommet» (Karen Barad i “Troubling Time/s and ecologies of noThingness: Turning, re-membering, and facing The incalculable”, oversatt her).

Kreditter

Av: Marit Sandsmark og Iver Findlaymed Victoria Heggelund, Jim Dawson, Jean-Vincent Kerebel, Peter Warren, og Jessica Moss, Fabrice Moinet og André Bratten.
 
Medvirkende i prosess: Pål Asle Pettersen, 
Laurent Ravot, Gaute Granli, Thore Warland, Ketil Fred Hansen, Mai Pascal Nkenmegni og Jon Refsdal Moe.


Co-produsert av BIT Teatergarasjen. 
Prosjektet er støttet av Kulturrådet, Rogaland fylkeskommune, og Stavanger kommune.