Kjøp online på
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
M.A.R.S
Felix Ott & Bahar Temiz
DE/TR
Kjøp billetter
25. august 2017 Kl. 20:00
26. august 2017 Kl. 20:00
Sted: Studio Bergen
Kart
Kategori: Teater

«Elskoven og sjelen (for det er hva Psyche betyr) hadde etter flere prøvelser endelig funnet tilbake til hverandre, og den foreningen kunne aldri brytes» (Edith Hamilton, Mythology).

M.A.R.S er en overjordisk dans om kjærlighetens prøvelser. Bevegelsene veksler mellom det varsomme og voldelige i gjentatte forsøk på å by på seg selv for den andre.

Psyche var så vakker at Venus ble sjalu. Hun sendte sin sønn Cupido for å få henne forelsket i en tåpe, men han stikker seg på sin egen pil, blir selv forelsket og fører henne bort. Men han må flykte når hun nysgjerrig tenner lyset om natta for å se hvem han er. Siden søker hun ham og han henne, før de til slutt forenes i himmelen.

Historien om Cupid og Psyche går igjen i forskjellige varianter i kulturhistorien, fra Høysangen til det norske eventyret Kvitebjørn kong Valemon. Mest kjent er den fra Apuleius' bok Metamorfosene, skrevet en gang på slutten av 100-tallet, hvor den inngår som et bilde i en større fortelling om et menneske som ville forvandle seg til en fugl, men ble til et esel. Boken er full av sidesprang, myter og legender, – historier i historien, små bilder av et større bildet, allegori i allegorien. I M.A.R.S er dette fortellergrepet gjort om til koreografi. Det kalles mise en abyme, og betyr bokstavelig talt å plassere noe i en avgrunn. Og som når speil settes mot speil og danner en uendelig avbilding av det samme, blir betydningene mangfoldiggjort, som med dette eldgamle mytiske motivet om elskoven og sjelen langt nede i den avgrunnen som forener og skiller de to danserne.