Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Song
Eva Pfitzenmaier & Maik Riebort
NO/DE
Kjøp billetter
03. mai 2019 Kl. 19:00
04. mai 2019 Kl. 19:00
Sted: Studio USF
Kategori: Teater
Varighet: COPRODUKSJON

(foto: Eva Pfitzenmaier)

Husker du vokalisten som var kjent for å vifte med armene som en gal? Eller han som hoppet uavbrutt opp og ned gjennom hele konserten, og hun som energisk slengte hodet fra side til side til rytmene? Alle har vi sett hva musikken kan gjøre med kroppen – og vi danser til favorittsangen vår som det var det siste vi gjorde. 

En sang kan lagre en følelse som vi kan huske for resten av livet, en følelse som vekkes til live med det samme du hører akkurat den sangen igjen. Ofte vil den rytmen, den lyden, tekstene og følelsene sangen står for, skape umiddelbare reaksjoner i kroppen. Hvordan kan musikken ha slik makt, og vil effekten være den samme hvis vi oversetter musikken til bevegelse, lys og scenografi? Hva skjer om sangeren slutter å synge og lar kroppen ta over? Om lysene er det eneste rytmiske elementet som gjenstår? Eller når scenografien «synger» teksten?

I Song plukker to musikere en kjent sang fra hverandre, deler den opp i sine minste elementer og overfører dem til bevegelse, for så å gjenoppbygge det som en ny sang. SONG er ingen danseforestilling laget for å passe til en bestemt form for musikk. Det er heller ikke musikk laget for å passe til en danseforestilling. Det er musikk som iler gjennom kroppen, og kropp som skaper musikk. Song er en hybrid av konsert og danseforestilling, og en enestående undersøkelse av det kunstneriske potensialet i disse to ulike uttrykkene.

Kreditter

Maik Riebort – idé, kunstnerisk utvikling, regi, scenografi Eva Pfitzenmaier – kunstnerisk utvikling, musikk, tekst, vokal & performance Øyvind Hegg-Lunde – musikk, trommer Thomas Bruvik – lysdesign Lea Kieffer – kostyme Hjørdis Steinsvik – produsent Co-produksjon: BIT Teatergarasjen & Tanzfabrik Berlin. Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen kommune, Bergen Dansesenter. Mange takk til Stephan Meidell, Liz Eva Tollefsen & Christian Hjelle, Anna Pfitzenmaier & Hannes Berger.

Bio

EVA PFITZENMAIER har bakgrunn fra musikk og improvisasjon, og har jobbet tverrkunstnerisk i mange år. Arbeidet hennes er sterkt preget av eklektisisme og et mangefassetert kunstnerisk uttrykk. Gjennom flere samarbeid med dansere, koreograf/danser Karen Eide Bøen og scenekunstkompaniet Teateretaten, har hun blitt inspirert til å utforske mulighetene som finnes i terrenget mellom scenekunst og konsert, installasjon og performance. I april 2017 hadde hun sin debut som scenekunstner på BIT Teatergarasjen med "ord/word/Wort & land/land/Land". Det var en solo forestilling som også tok utgangspunkt i konsertformatet og utforsket når konsertformatet oppløses og blir til noe annet.

MAIK RIEBORT jobber som danser, utøver og koreograf i Berlin der han underviser danseteknikk ved Universität der Künste. Han er også utdannet båtbygger og har spesialisert seg på design av romkonsept og scenografi. I sitt interdisiplinære arbeid prøver han å utvikle måter å jobbe og kommunisere på som gjør de forskjellige kunstformene synlige, og som genererer nye struktuer og formater av fremføring/presentasjon. Hans kunstneriske motivasjon er søken etter skjøre, ustabile øyeblikk som oppstår innenfor et samfunn eller i et samarbeid, og oversettelsen av disse til en estetisk og performativ kontekst.