Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
(work in progress)
ESC Ungdomskompani & Sigurd Johan Heide + Bygda dansar & Hardingfela.no
Kjøp billetter
31. oktober 2020 Kl. 18:00
Sted: Studio USF
Kategori: Dans

Folkedans på scenen. 

ESC Ungdomskompani presenterer her sammen med Sigurd Johan Heide, og Bygda dansar med Hardingfela.no, to ulike forslag til folkedans på scenen. Er det tilfeldig at to slike prosjekter oppstår i Vestland nå, eller er dette del av en større nasjonal og internasjonal trend? Hva skjer når folkekulturen kommer brasende inn i samtidskunsten, og hvordan fungerer denne dansen med sine lange sosiale tradisjoner som scenisk form?

Den ene forestillingen har arbeidstittelen Vi er det vi sier, men også det vi tier om, og tematiserer hvordan mennesker forsøker å forstå hverandre og samhandle. En fysisk krevende forestilling med koreografiske grep fra samtidsdans og elementer fra folkedans og idrettsleker. Sigurd Johan Heide har bakgrunn fra folkedans, dansevitenskap og undervisning, og har en master i koreografi fra Kunsthøyskolen i Oslo. I tillegg til mye annet driver han dansekompaniet Kartellet, og sitter i fagutvalget for dans i Kulturrådet. ESC ungdomskompani er et tilbud for unge i alderen 14-19 år med talent og interesse for samtidsdans i Vestland fylke. I ESC jobber danserne kreativt sammen med koreografen frem mot en forestilling i profesjonelle rammer. Kompaniet er tilknyttet Bergen Dansesenter og ble startet i 2009 av Camilla Skrede Johannessen, Cecilie Ravndal Nilsen og Monica Reksten.

Den andre er foreløpig uten tittel. Bygda dansar er et nasjonalt danseprosjekt hovedsaklig rettet mot ungdom fra 15 til 19 år. Hovedfokus i prosjektet er formidling og videreføring av norsk folkedans, samt omarbeiding og tilrettelegging av folkedans for scene. Hvert delprosjekt går over tre år og har til nå vært i 11 forskjellige fylker. Siden høsten 2019 har prosjektet vært her i Hordaland/Vestland. hardingfela.no, som er eid av Ole Bull Akademiet og Hardanger og Voss museum, setter fokuset på hardingfela som instrument, og musikken, dansen, miljøet og historien tilknyttet instrumentet. Dansesatsingen til hardingfela.no ble iverksatt for å legge til rette for gode vekstvilkår for tradisjonsdansen i Hordaland/Vestland. De ønsker å holde denne immaterielle kulturarven levende ved å ta vare på, dyrke og videreutvikle den gjennom bruk. Og et av målene i dansesatsingen var å få det treårige prosjektet Bygda dansar til regionen.

Se mer om Bygda dansar på nett her

Link til Bygda dansar på nett: https://www.bygdadansar.no/bygda-dansar

Link til Bygda dansar Hordaland på Facebook: https://www.facebook.com/Bygda-dansar-Hordaland-104913100911972))

 

Se mer om hardingfela.no

hardingfela.no på Facebook

(Link til hardingfela.no på nett: https://hardingfela.no/

Link til hardingfela.no på Facebook: https://www.facebook.com/hardingfela

 

Mer om ESC: https://www.facebook.com/ungdomskompani

 

Mer om Sigurd Johan Heide: https://sigurdjohanheide.wordpress.com/