Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Princess
Eisa Jocson
PH
Kjøp billetter
23. oktober 2018 Kl. 19:30
24. oktober 2018 Kl. 19:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: TOP OF THE POPS / RE:GENDER
Varighet: 60 minutt GJESTESPILL

I Princess tar Eisa Jocson et oppgjør med Disneys patent på skjønnhet og lykke.

Forestillingen er del av serien Happyland, som i tillegg til å handle om «det lykkeligste sted på jord», slagordet til Disney-parkene, er navnet på en slum i Manila. Ikke noe sted jobber det flere filippinske dansere og artister enn i Disneyland Hong Kong. Der ansettes de for sin sprudlende sjarm, men på grunn av hudfargen får de aldri spille noe annet enn biroller. Som sebraen i Løvenes Konge, korallen i Havfruen, eller en av apene i Tarzan. Det amerikanske lykkeimperiet har invadert den filippinske psyken og kroppen på bekostning av den lokale kulturens egen selvforståelse. Og den postkolonialistiske underholdningsindustrien brødfør filippinske kunstnere gjennom å marginalisere dem.

I forestillingen tar to rebeller fra Manila til motmæle mot Disney. De stjeler identiteten til Snøhvit for åpen scene, og utfordrer den moderne hvite arketypen på uskyld og lykke i milliarder av menneskers bevissthet. I et aldri så lite oppgjør med lykkens kommersielle kroppsspråk, skriver de om hele fortellingen fra sin egen marginale plassering i verdenshistorien.

 «To witness the work of Eisa Jocson is an absolute privilege at this point in history.»

«Visual artist, pole dancer, macho dancer, Japanese hostess and Disney princess: Jocson exemplifies the multi-dimensional capabilities of the body as a tool for understanding, critiquing and responding to society»

 

KREDITTER

Koreografi: Eisa Jocson

Utøvere: Eisa Jocson, Russ Ligtas

Musikk: Marc Appart

Kunstnerisk rådgiver: Arco Renz

Lys: Florian Bach

Coaching: Rasa Alksnyte

Produksjon: Tang Fu Kuen, Eisa Jocson og Künstlerhaus Mousonturm

Co-produksjon: BHF-BANK-Foundation/Frankfurter Positionen

Støttet av: Alliance of International Production Houses by the Federal Government Commissioner for CulturePianofabriek Brüssel og Para Site

BIO

Eisa Jocson er en prisbelønt filippinsk danser og koreograf. Hun er utdannet innen visuell kunst og ballett, og har også vunnet flere konkurranser i poledance. Gjennom vertinnearbeid, poledance og machodans, utforsker hun fremstilling av kjønn i underholdningsindustrien, samt identitet og filippinsk sosial mobilitet.  Forestillingene hennes inkluderer Death of the Pole Dancer (2011), Macho Dancer (2013) og Host (2015) –  som alle har turnert på ledende festivaler verden over.

Med serien HAPPYLAND (2017) utforsker hun utbyttingen av filipinsk arbeidrbeidskraft, produksjon og fremstilling av lykke. 

VIDEO