Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Sleep Technique
Dewey Dell
IT
Kjøp billetter
01. desember 2017 Kl. 19:00
02. desember 2017 Kl. 19:00
Sted: Studio USF | USF Verftet
Kart
Kategori: Teater

Sleep Technique er av en annen verden. Den handler om hva vi kan lære om mennesket i Chauvetgrottene, et 36.000 år gammelt nyoppdaget museum. Da disse grottene ble oppdaget i 1994, fant man rester etter bål og spor i sanden i de mange hulegangene 500 meter under bakken, som om tiden hadde stått stille der inne. Og kunsthistorien ble plutselig forlenget med 10.000 år. De mange veggmaleriene er teknisk mer imponerende enn maleriene i Lascaux, som er kjent siden 1940 og som fikk Picasso til å si: –Vi har ikke funnet opp noen ting.

Kompaniet Dewey Dell som har vokst opp i en kjent italiensk teaterfamilie, og så og si er født med et scenegulv under beina, har studert disse maleriene med en arkeolog og utviklet malerens bevegelser til koreografi. Musikken er  forrykende magi, inspirert av de halvåpne kjeftene til flere av dyrene på veggen. Hva hørte menneskene den gang fra disse strekene? I en blanding av antikt teater og science fiction spiller Sleep Technique på det fantasirommet som oppstår mellom replikaen som turistene har tilgang til og den egentlige hulen. Den er nemlig avstengt etter hva som skjedde i de mye eldre, eller rettere mye yngre, hulene i Lascaux, hvor de besøkendes pust etterhvert fikk maleriene til å oksidere. Dermed spiller de også på Platons hulelignelse, med dens mange tolkninger, hvor mennesker holdes fanget og vennes til å tro at skyggene fra bålet er selve virkeligheten.

"Endelig noe nytt, takk Gud", sto det på kunstbloggen ArtsMeme i en anmeldelse av forestillingen Marzo i 2014. Med sin karikerte fremstilling av et trekantdrama i verdensrommet, hadde kompaniet Dewey Dell brakt pop og fres inn i moderne dans.

Konsept: Dewey Dell: Agata, Demetrio, Teodora Castellucci, Eugenio Resta. Med: Agata, Teodora Castellucci, Ivan Björn Ekemark, Enrico Ticconi. Koreografi: Teodora Castellucci. Originalmusikk: Demetrio Castellucci og Massimo Pupillo. Scenografi og lysdesign: Eugenio Resta. Vokal: Attila Csihar. Kostymer: Guoda Jaruševiciute. Med bidrag fra arkeologen: Dominique Baffier. En spesiell takk til: Stefano Pilia, Benas Staškauskas, Stefaan Van Akoleyen. Produksjon: Dewey Dell 2017. Co-produksjon: Societas, PACT Zollverein, BIT Teatergarasjen, Brut Wien, Tanzfabrik Berlin i samarbeid med: Buda Kunstencentrum, Dialogues - Performing Arts Residencies at Villa Manin, Ateliersi, Menu Spaustuve.