Kjøp online på
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Sleep Technique
Dewey Dell
IT
Kjøp billetter
01. desember 2017 Kl. 19:00
02. desember 2017 Kl. 19:00
Sted:
Kart
Kategori: Teater

Sleep Technique er av en annen verden. Den handler om hva vi kan lære om mennesket i Chauvet-hulene, et 36.000 år gammelt nyoppdaget museum. Da disse grottene ble oppdaget i 1994, fant man rester etter bål og spor i sanden i de mange hulegangene 500 meter under bakken, som om tiden hadde stått stille der inne. Og kunsthistorien ble plutselig forlenget med 10.000 år. De mange veggmaleriene er teknisk mer imponerende enn maleriene i Lascaux, som er kjent siden 1940 og som fikk Picasso til å vi: –Vi har ikke funnet opp noenting.

Kompaniet Dewey Dell som har vokst opp i en kjent italiensk teaterfamilie, og så og si er født med et scenegolv under beina, har studert disse maleriene med en arkeolog, og utviklet malerens bevegelser til koreografi. Musikken er forrykende magi, inspirert av de halvåpne kjeftene til flere av dyrene på veggen. Hva hørte menneskene den gang fra disse strekene? I en blanding av antikt teater og science fiction spiller Sleep Technique på det fantasirommet som oppstår mellom replikaen som turistene har tilgang til og den egentlige hulen. Den er nemlig avstengt etter hva som skjedde i de mye eldre, eller rettere mye yngre, hulene i Lascaux, hvor de besøkendes pust etterhvert fikk maleriene til å oksidere. Dermed spiller de også på Platons hulelignelse, med dens mange tolkninger, hvor mennesker holdes fanget og vennes til å tro at skyggene fra bålet er selve virkeligheten.

Endelig noe nytt, takk Gud, sto det på kunstbloggen ArtsMeme i en anmeldelse av Marzo i 2014. Med sin karikerte fremstilling av et trekantdrama i verdensrommet, et overdøvende lydbilde, og en poengtert følelse av vektløshet fra oppblåste kostymer, laget av en japansk tegneserieskaper, hadde kompaniet Dewey Dell brakt pop og fres inn i moderne dans.