Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Visjonæren / Martyrium 1:77
De Utvalgte
NO
Kjøp billetter
18. oktober 2015 Kl. 21:30
19. oktober 2015 Kl. 19:30
Sted: Røkeriet USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Teater
Varighet: ca. 90 minutter COPRODUKSJON

Den som pønsker på hevn, holder sine sår åpne (Francis Bacon)

Å våkne i baronens seng kan være forførende deilig men også risikabelt. En kan få ideer. Vi frykter de utstøtte, fordi de er uberegnelig i sin adferd og minner oss om alt som kan gå feil. 

Jeppe våkner stadig opp i himmelhelvetet,-  en utstøtt syndebukk og uregjerlig konge. Han befinner han seg i et dilerisk kaos, et frirom for visjonære ideer og dystopisk grubling. Utsatt for hverdagen er han uten evne til å ville det han vil, og blir et symptom på en overanstrengt verden.

Forestillingen er inspirert av Holbergs Jeppe på Bjerget. Historien om en krigsherjet mann, som søker tilflukt i rusen mens kona forsøker å banke vett inn i skallen hans.

du er dyttet utenfor, du har skjøvet deg selv utenfor, gjort deg selv til latter, skjøvet ut i kulden, alle ler av deg, du hører ikke til der inne, er ikke en del av fellesskapet, er en klovn, en festbrems og en plage, et horn på veggen som ikke er et demokrati verdig, du er en tyrann, du er en despot, du må lyses i bann, du er fredløs for all ettertid glemt og lyst i bann, din pederast, din fusentast, din dynastiske selvdigger, æreskjelt i århundreder, kongen av en nasjon i brann, kongen av et folk i oppløsning, kongen av en skinasjon uten framtid, kongen av undergangstider, kongen av deg selv, kongen av underholdningsdemokratiet” Ari Behn "Martyrium 1-7"

Tekst: Ensemble Regi: Kari Holtan. Video/film: Boya Bøckman. Av og med: Torbjørn Davidsen, Ari Behn, Rebekka Joki, Cantaragiu Rasturnel, Anne Holtan, Morten Kippe, Jon Platou Selvig, John Birger Wormdahl, Kim Atle Hansen, Aurora Kanbar, Pelle Ask, Ketil Davidsen, Emil Rodrigo Jørgensen, Maria Tryti Vennerød, Marguerite Barankitse, Ann Iren Ødeby. Co-produksjon: Black Box Teater og BIT Teatergarasjen. Støttet av Norsk Kulturråd.