Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Island Express
De Naive
NO
Kjøp billetter
25. oktober 2020 Kl. 16:30
Sted: Christinegård, Formanns vei 3
Kategori: Dans
Varighet: ca 60 minutt
Island Express er et skulpturelt og performativt utendørsverk av De Naive og Karoline Bakken Lund som hadde premiere på Stavanger Kunstmuseum i september 2020.
Vi løper fra sted til sted. Hamrer løs på stubben, tar sats og velter ut av krattet. Vi drar i tråder, sager og jekker i ukjent terreng. Jamrer i kor, flytter en stein og høytrykksspyler utsikten. Vi presser ned og bygger opp. Slipper løs kaotiske krefter og igangsetter monumentale bilder. Er forvirret, roper om hjelp. Verktøy flyter ut i lange pauser med vassing. Drømmer om synkrone flash mob fantasier. Bærer på uhåndterbare materialer. Tar på stiletter og stuper uti Island Express.
De Naive består av dansekunstnerne Harald Beharie, Julie Moviken og Charlott Utzig. Deres praksis beveger seg i et sjangeroverskridende landskap som utfordrer etablerte plattformer og strukturer for hvordan å skape og oppleve dansekunst. De Naive er også et demokratisk og sosialt prosjekt som ønsker å gjøre scenekunst tilgjengelig for allmennheten gjennom aktiv bruk av offentlig rom som performative landskap.
Island Express har de invitert med seg den transdisiplinære kunstneren Karoline Bakken Lund.
Hun forsker på funnede objekter, tekstil, håndverk og det performative materialets iboende kvaliteter og relasjon til rom, omgivelser, kropp og situasjon.
Musikken er skrevet av den Bergensbaserte låtskriveren og produsenten Vilde Tuv, Norges mest enestående enkvinnesband. Vilde Tuv ble kjent for å bruke stemme, basstromme og gitar samtidig, der hun kunne snu rå minimalisme om til himmelsk storformat på en-to-tre. I 2016 gav hun ut det kritikerroste og spellemannsnominerte albumet D´meg, og gjorde sagnomsuste turneer i Norge og utlandet.

Kreditter

Presenteres i samarbeid med EKKO
Koreografi og konsept: De Naive
Utøvere: Harald Beharie, Julie Moviken, Charlott Utzig, Karoline Bakken Lund, Vilde Tuv 
Visuelt kunstnerisk samarbeid: Karoline Bakken Lund
Musikk: Vilde Tuv 
Co-produsenter: Stavanger Kunstmuseum, Kapittelfestivalen og Tou Scene. 
Støttet av: Kulturrådet og FFUK
Foto: Joachim Patinir, Martyrdom of Saint Catherine (1515)