Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
71BODIES 1DANCE
71BODIES
NO/ES
Kjøp billetter
20. oktober 2018 Kl. 21:00
21. oktober 2018 Kl. 21:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: RE:GENDER
Varighet: 120 minutt COPRODUKSJON

Basert på 71 ulike møter og intervjuer med transpersoner har Carte Blanche-danser Daniel Mariblanca satt sammen en ambisiøs forestilling om flytende kjønn. Gjennom film, foto og dans forteller han om binære og ikke-binære skjebner, om forvandlinger hos mennesker i ulike aldre fra forskjellige deler av verden.

Som transperson opplever Daniel Mariblanca sin egen kjønnsidientitet som flytende, ikke enten eller. Overgangen beskriver han som både sårbar og frigjørende – som å slutte å lyve for seg selv. Han har siden hatt en sterk trang til å åpne seg for alle rundt seg, og formidle opplevelsene om annerledeshet, mot og ærlighet gjennom dans. Nysgjerrigheten på hvordan andre lever ut sine valg, har nå resultert i et storstilt prosjekt med et mangfold av perspektiver, uttrykksformer og inspirasjonskilder på hva det vil si å være trans. 

71BODIES 1DANCE er hvert minutt et liv. Gjennom en 71 minutter lang koreografi formidler Daniel Mariblanca inntrykket av alle de han har intervjuet og portrettert, alle de 71 protagonistene slik de har fremstått og fortalt ham om seg selv. Før dansen inviteres publikum til å bli kjent medde dem gjennom en rekke små filmopptak. Installasjonen «Black Little Boxes» er laget i samarbeid med Ursula Kaufmann. Filmene vises i svarte, kuleformede små titteskap med to åpninger på den ene siden, og en flate på motsatt side inni boksen. Ved dette første møtet kommer publikum tett på forestillingens mange aktører. Som for å understreke intimiteten, må man stikke hodet inn i boksen for å se. Og etter dansen avdukes en fotoutstilling i samarbeid med Mar C Llop, som feirer mangfold, kraft og sårbarhet hos de vi nylig har stiftet bekjentskap med, kropp og liv.

Kreditter

Konsept, koreografi og dans: Daniel Mariblanca.

Videodesign: Ursula Kaufmann.

Kunstnerisk assistent/dramaturgisk samarbeid: Amanda Billberg.

Produsent: Camilla Svingen.

Lysdesign/lys- og lydtekniker: Jon Eirik Sira.

Foto: Mar C Llop.

Komponist: Gunnar Innvær, Miriam Casal Madinabeitia. 

Musiker og protagonist: Alejandro Bernaldes Merchan.

Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Nordisk Kulturfond, Fond for utøvende kunstnere, Norwegian Arts Abroad(NAA).

Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, BORA BORA, Danmark, NorrlandsOperan, Sverige.

Video

More background:

https://vimeo.com/222553303