Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
JINX 103
József Trefeli & Gábor Varga
CH
Kjøp billetter
24. oktober 2017 Kl. 22:00
25. oktober 2017 Kl. 22:00
Sted: USF Verftet, Visningsrommet
Kategori: Dans

JINX 103 er et underholdningsmessig høydepunkt med lav terskel, en improvisert danseforestilling som søker sammenfall i bevegelsene, i en dynamisk duo som strutter av danseglede. József Trefeli og Gábor Varga blander tradisjonelle rytmer og ritualer med samtidsdans i en gripende danseforestilling som har spritet opp offentlige rom over hele verden både ute og inne.

Selv om en av dem er født i Australia og den andre i det som før het Sovjetunionen, står de skulder ved skulder som etterkommere av ungarere (i den ungarske diaspora). De møtes i dansen, den kunstformen de har lært på hver sin side av kloden, og fordyper seg i en felles fortid.

De deler et rikt vokabular av kroppsperkusjon og folkedans hvor selv de mest basale rytmene er meget komplekse, og med klapping og slag, hælspark og tramping, høye spark og hopp, og et lynraskt fotarbeid det slår gnister av, skaper de en godsteming som suger publikum til seg.

Når to mennesker tilfeldigvis kommer til å si det samme samtidig, finnes det på mange språk fra gammelt av et ord man må skynde seg å si for å holde onde ånder vekke. På fransk heter det «chips», på engelsk «jinx», mens ungarerne sier «103». Blant barn starter slike sammenfall en lek, hvor det handler om å være den første til å si det. I Bergen sier barna «kongesmurf». Da eier man den andre.

Idé, koreografi & dans József Trefeli & Gábor Varga
Dans Gábor Varga & Gyula Cserepes
Musikk Frédérique Jarabo
Foto Gregory Batardon
Varighet 20 minutter

Produksjon og turné støttet av DC Département de la Culture de la Ville de Genève, DIP Département de l'Instruction Publique de l'Etat de Genève, Corodis, La Loterie Romande, Prohelvetia Switzerland, Johannesburg og Egypt, La Ville de Carouge, RESO Switzerland & Fête de la Danse, Genève

Compagnie József Trefeli ble valgt ut til deltagelse i “La Grande Scène 2014”, den franske nasjonale platformen Petites Scènes Ouvertes 2014, Les Plateaux og Région(s) en Scène(s) 2014, Aerowaves 2013 og the Swiss Contemporary Dance Days 2013, 2015