Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Taraneem
Charlie Prince & Hoor Malas
LB/SY
Kjøp billetter
22. oktober 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF
Kategori: BEIRUT DAY & NIGHT
Varighet: annonseres senere GJESTESPILL

BEIRUT DAY & NIGHT

Før et orkester spiller konsert må instrumentene stemmes. Taraneem utforsker hvordan kropper og bevegelser kan stemmes sammen i jakt på nye sammenhenger og forståelser. Forestillingen utforsker kollektiv samhørighet og betydningen av felleskap. Samstemte kropper og felles forståelse kan stake ut nye retninger og veier der utvikling og nye løsninger kan komme til syne.

Charlie Prince er en libanesisk kunstner som virker i Europa. Hoor Malas underviser i dans på Higher Institute of Dramatic Arts i Damascus, har deler av utdannelsen sin i Leeds og er en del av syriske Sima Dance Company.

OM BEIRUT DAY & NIGHT

Oktoberdans dedikerer en egen sti til stemmer fra Midtøsten. Beirut har lenge vært et knutepunkt for kunst og kultur, og de siste årene har byen også blitt en pulserende arena for samtidsdans. BEIRUT DAY & NIGHT gir deg et friskt utvalg forestillinger, iscenesatte foredrag, samtaler og workshops – og en kunsthappening av en fest med erotiske sanger på arabisk.

Til tross for omstendighetene og mangelen på muligheter i mange arabiske land, har dans spilt en viktig rolle langt utover det kunsteriske feltet. Spørsmålet er ikke lenger om dans skal aksepteres eller ikke, men hvordan dans kan påvirke hvordan vi ser på oss selv og samfunnet. Denne tenkningen går igjen blant dansekunstnere fra Syria, Iran, Irak, Algerie, Egypt, Palestina og Tunisia. Perspektivet har i økende grad vært med å prege festivalprogrammene i Beirut, som også har blitt politisk relevante begivenheter.

BEIRUT DAY & NIGHT er en hyllest til dette arbeidet, og et samarbeid med partnerne våre i Beirut og det EU-støttede nettverket apap - Advanced Performing Arts Project. Kvelden er kuratert i samarbeid med det libanesiske kompaniet Maqamat Dance Theatre og BIPOD (Beirut International Platform of Dance).