Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
22. oktober 2020 Kl. 19:30
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
23. oktober 2020 Kl. 19:30
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Nororoca
Carte Blanche
NO
Kjøp billetter
22. oktober 2020 Kl. 19:30
23. oktober 2020 Kl. 19:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans

Nororoca er et samarbeid mellom danserne i Carte Blanche og koreografen Lia Rodrigues fra Rio de Janerio. Den er inspirert av hennes Pororoca fra 2009, nå med nordisk vri. 

Den brasilianske korografen har vunnet flere priser som dansekunstner, og har bygget opp sitt eget dansekompani, den årlige Panorama Festival, samt Centro de Artes da Maré – et senter for kunst og kultur i favelaen i Rio. Ordet pororoca er fra tupiansk (et navn på indianske språk i Sør-Amerika), og betyr brølet fra det kraftige tidevannsfenomenet som oppstår når saltvann og ferskvann møtes i utløpet av Amazonas, en lyd som er sterk nok til å rive ting fra hverandre.

Prosessen frem mot premiere begynte i favelaen i Rio, der danserne i Carte Blanche møtte Lia Rodrigues for første gang. Her ble grunnlaget for den nye forestillingen skapt: kulturutvekslingen mellom dansere og koreograf som gjensidige forståelse. For Rodrigues er kunst et medium for å uttrykke meninger, og som koreograf utforsker hun (mellom)menneskelige relasjoner og gruppedynamikk. Resultatet blir ofte vakkert, rått og overraskende intimt når forestillingene hennes møter publikum.