Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Mellomland
Carte Blanche | Dans en fest!
Kjøp billetter
25. august 2022 Kl. 20:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans
Varighet: Åpen prøve

Photo: Sjur Pollen
Dancers: Nadege Kubwayo and Lin van Kaam

I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

BUD av Roza Moshtaghi
En forestilling om venting og forventinger. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som er installasjoner i seg selv, noe som gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.

Sovaco de Cobra av Lander Patrick
Sovaco de cobra betyr slangens armhule. Her må sosiale regler vike for spillets regler. Inspirert av sjakk og en fascinasjon for tosidigheten i dette strategiske og ikkevoldelige krigspillet, skaper Patrick en energisk forestilling der nye regler oppstår og brikkene i spillet utfordres i en virvelvind av rytmer, tempo og lekenhet.

OBS: Strobelys

Om koreografene

Lander Patrickfødt i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.
Roza Moshtaghi, er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste stykker er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018).

Mer informasjon

I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche. Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.
BUD av Roza Moshtaghi
Utgangspunktet for BUD er «venting», og i forestillingen utforsker koreograf Roza Moshtaghi hvordan vi kan oppleve en fortelling om «venting» og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som grenser til installasjoner, og gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.
 
Sovaco de Cobra av Lander Patrick
Sovaco de Cobra (norsk: slangens armhule) av Lander Patrick, inviteres vi inn i en verden der sosiale regler må vike for spillets regler. Inspirert av sjakk og en fascinasjon for tosidigheten i dette strategiske og krigerske spillet, skaper Patrick en energisk forestilling der nye regler oppstår og brikkene i spillet utfordres. 
 
Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere som kaster seg inn i spillet med varme og vitalitet.Forestillingen er proppfull av virtuositet, skarpe og presise bevegelser, og danserne orienterer seg i en virvelvind av rytmer, tempo og lekenhet. 
NB! Vi gjør oppmerksom på at det benyttes strobelys i forestillingen

Medvirkende

KOREOGRAF
Roza Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
DRAMATURG
Thomas Schaupp (BUD) | Jonas Lopes (Sovaco de Cobra)
INSTALLASJON OG KOSTYME | KONSEPT KOSTYME DESIGN
Ronak Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
LYSDESIGNER
Thomas Bruvik (BUD) | Rui Daniel (Sovaco de Cobra)
MUSIKALSK LEDELSE
Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
KOMPONIST OG LYDDESIGNER
Mestre André (Sovaco de Cobra)
KOMPONIST
Lykorgous Porfyris (BUD) 
KOREOGRAFIASSISTENT 
Trine Lise Moe (BUD)
DANSERE
Irene Vesterhus Theisen, Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Anne Lise Rønne, Trine Lise Moe (BUD) | Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo, Hanne van Driessche, Brecht Bovijn, Gaspard Schmitt (Sovaco de Cobra)
DANSERE – ORIGINALBESETNING
Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Anne Lise Rønne (BUD) | Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo (Sovaco de Cobra)
ORIGINALSANG
"Art or a Fart" (Sovaco de Cobra)
VARIGHET
140 minutter inkl. pause
SAMPRODUSERT AV
Festspillene i Bergen 2022