Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Spoiler
Berstad/Helgebostad/Wigdel
NO
Kjøp billetter
26. oktober 2018 Kl. 19:30
27. oktober 2018 Kl. 19:30
Sted: Røkeriet USF
Kategori: TOP OF THE POPS
Varighet: 55 minutt COPRODUKSJON

«Noise is the forest of everything» -Douglas Kahn, Noise, Water, Meat

Er du klar for å tre inn i skogen? I Spoiler gir Berstad/Helgebostad/Wigdel seg hen til menneskets nattsider. Med ubetinget kroppslig intensitet utforsker de støy.

Støy er den vibrerende energien, de ukontrollerbare, dissonante kreftene som hele tiden kretser i og rundt oss. Visuelt, auditivt og fysisk. Fra de luftigste landskap til de trangeste kroker i ditt eget sinn. Støy er ikke unntaket; det er utgangspunktet. Støy er bråk. Støy er stillhet.

Forestillingen drar deg inn i et ladet univers diktert og definert av støy. Med kroppslig årvåkenhet lytter den kritikerroste trioen frem impulser som tar dem lenger og lenger inn i skogen – til et sted som er like forstyrret og dystert, som det er absurd og lekent, der eksplosiv kraft like gjerne kan uttrykkes gjennom konsentrert stillstand, som kaos. Langt der inne omfavnes og fordreies det groteske så inderlig at det nesten blir poetisk og vakkert. Å se Spoiler er som ha ha vært halvt døv hele livet, og så få på seg et splitter nytt høreapparat.

 

Trailer

Kreditter

Koreografi: Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Ida Wigdel. Utøvere: Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Charlott Madeleine Utzig (erstatter Ida Wigdel). Opprinnelig lyddesign: Per Platou. Lyddesign og lydtekniker : Martin Langlie. Lysdesign: Elisabeth K. Nilsson. Kostymedesign og scenografi: Thale Kvam Olsen. Dramaturg: Melanie Fieldseth. Foto: Simen Dieserud Thornquist. Dokumentasjon: Vibeke Heide. Støttet av: Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde. Co-produsent: Black Box teater.

Om kunstnerne

Spoiler er den nyeste produksjonen til trioen Ingeleiv Berstad, Ida Wigdel og Kristin Helgebostad. Først som studenter, og senere som utøvere og koreografer, har trioen dyrket frem en sterk faglig og kunstnerisk tillit til hverandre. Denne tillitsfulle forankringen gir mot til å fortsette med å utvikle en leken, intuitiv arbeidsform hvor ingen idé er for hysterisk, vulgær, provoserende eller barnslig til å utforskes. De markerte seg med produksjonen Jordjenta i 2013, som har drevet omfattende turnering nasjonalt og internasjonalt på arenaer som ImpulsTanz, Nordwind, Ice Hot, Spring Forward, Motel Mozaique, Side Step Helsinki og Aerowaves Twenty Priority.