Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Phantasmagoric
Berstad/Helgebostad/Brun
NO
Kjøp billetter
24. oktober 2018 Kl. 22:30
Sted: Østre
Kategori: NIGHT OUT / INTIMATE AESTHETICS
Varighet: 95 minutter GJESTESPILL

PHANTASMAGORIC inviterer deg til en strøm av bilder, ideer, emosjoner og illusjoner som kan trenge seg inn i kroppen – bevisst eller ubevisst. Tid, rom, objekter, musikk og bevegelse sammensmeltes og fordreies i et flerstemt univers. 

Forestillingen veksler mellom intenst behag og ubehag, og skaper et rom der du kan gi deg hen. Et rom for transformasjon og inderlig dedikasjon. Du dras inn i en tilstand av spontane og konstruerte tankestrømmer hvor situasjoner og bilder kan oppstå like fort som de forsvinner.

Som vitenskapsmennene og tryllekunstnerne fra fantasmagoria-showene på 1800-tallet, vil Berstad/Helgebostad/Brun få publikum inn i en tilstand som inviterer til sensoriske og surrealistiske opplevelser. Det pompøse og skjøre sidestilles, så både det pubertale og det mystiske kan hedres. Alle krefter stilles inn på å transcendere fra en scenisk situasjon og over i en drømmereise som går gjennom kjente og ukjente steder, i en kontinuerlig, uforutsigbar og omskiftelig bevegelse.

phantasmagoric _ fantazməˈgɔːrɪə, -ˈgɒrɪk _
ADJECTIVE
1. having a fantastic or deceptive appearance, as something in a dream or created by the imagination.
2. having the appearance of an optical illusion, especially one produced by a magic lantern.
3. changing or shifting, as a scene made up of many elements.
DERIVATIVES
phantasmagorica||ˌfantazməˈgɔːrɪə, -ˈgɒrɪə| noun
a sequence of real or imaginary images like that seen in a dream: what happened next was a phantasmagoria of horror and mystery.
ORIGIN early 19th cent. (originally the name of a London exhibition (1802) of optical illusions produced chiefly by magic lantern): probably from French fantasmagorie, from fantasme ‘phantasm’ + a fanciful suffix.

Kreditter

Av og med: Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Chrisander Brun. Kostyme: Fredrik Floen. Dramatugi: Huy Le Vo Ytre. øye: Hooman Sharifi. Video-dokumentasjon: Vibeke Heide. Produsent: Idun Vik. Co-produksjon: Dansens Hus. Støttet av: Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere. 

Bio

Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad har jobbet tett sammen i flere produksjoner og konstellasjoner siden de gikk fra Kunsthøgskolen i Oslo med MA i koreografi ved i 2010. For Carte Blanche har de koreografert Loudspeakers (2014),og KNOW HOWS har premiere i 2019. Andre sentrale arbeider inkluderer Spoiler (2017) av Berstad/Helgebostad/Wigdel – samme trio som laget Jordjenta,som har vært på omfattende turne både nasjonalt og internasjonalt. I samarbeid med Eivind Seljeseth har de utviklet Av Historisk Grunn (2013-17)– som så langt har resultert i tre ulike forestillinger, en publikasjon, seminar og turnering på kryss av tvers av hele Norge. De er også del del Norsk Landskapsteater som sommeren 2016 hadde premiere på Lulleli For Fruholmen Fyr – nominert til Kritikerprisen for beste danseforestilling. 

Berstad og Helgebostad lager også verk individuelt og i samarbeid med andre.Somatøs Samling av Berstad/Holden, og CHEERS av Helgebostad/Rueslåtten har begge premiere høsten 2018, på henholdsvis Black Box teater og Dansens hus i Oslo. 

Chrisander Brun er aktiv som scenograf, lysdesigner og fotograf. Hen har i lengre tid bodd i Stockholm og tok sin BA på Dramatiska Institutet i 2010. Brun har gjort scenografi og lys ved et stort antall danse- og teaterforestillinger i hele Skandinavia, og flere arbeider har blitt presentert på internasjonale scenkunstfestivaler i Europa. Brun har hatt lengre samarbeid med kunstnere som Halla Ólafsdóttir, Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Dorte Olesen, Ludvig Daae, mychoreography, Tatu Hämäläinen, TOYBOYS, TO-EN Butoh Company, Zero visibility corp, Örjan Andersson, Martin Forsberg, Björn Säfsten, Stina Nyberg +++++.  Ellers gjør henforestillinger på institusjoner som Rogaland Teater, Kungeliga Dramaten, Riksteateret i Norge, Kulturhuset Stadsteatern, Skånes Dansteater, Helsingborg Stadsteater, Turteatern, Carte Blanche, CullbergBaletten   ++++.

www.ingeleivberstad.com

www.kristinryghelgebostad.com

 www.chrisander.no

 

Trailer