Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Everything you ever wanted to know about the Middle East and were not embarrassed to ask
Abdel Rahem Alawji
LB
Kjøp billetter
22. oktober 2018 Kl. 18:00
Sted: Visningsrommet USF
Kategori: BEIRUT DAY & NIGHT
Varighet: 60 minutt GJESTESPILL

BEIRUT DAY & NIGHT

Stedfortrederkrigene i Midtøsten reiser spørsmål som det er vanskelig å finne løsninger på. Forfatter og performer Abdel Rahem Alawji går dristig til verks – han vil kaste lys over konfliktene som i lang tid har preget denne delen av verden. I form av et brennende aktuelt scenisk foredrag, med et originalt og humoristisk språk, avdekker han ukjente detaljer fra et sensitivt politisk landskap.

Abdel Rahem Alawji er en libanesisk forfatter, screenwriter og utøver med bred internasjonal erfaring.

OM BEIRUT DAY & NIGHT

Oktoberdans dedikerer en egen sti til stemmer fra Midtøsten. Beirut har lenge vært et knutepunkt for kunst og kultur, og de siste årene har byen også blitt en pulserende arena for samtidsdans. BEIRUT DAY & NIGHT gir deg et friskt utvalg forestillinger, iscenesatte foredrag, samtaler og workshops – og en kunsthappening av en fest med erotiske sanger på arabisk.

Til tross for omstendighetene og mangelen på muligheter i mange arabiske land, har dans spilt en viktig rolle langt utover det kunsteriske feltet. Spørsmålet er ikke lenger om dans skal aksepteres eller ikke, men hvordan dans kan påvirke hvordan vi ser på oss selv og samfunnet. Denne tenkningen går igjen blant dansekunstnere fra Syria, Iran, Irak, Algerie, Egypt, Palestina og Tunisia. Perspektivet har i økende grad vært med å prege festivalprogrammene i Beirut, som også har blitt politisk relevante begivenheter.

BEIRUT DAY & NIGHT er en hyllest til dette arbeidet, og et samarbeid med partnerne våre i Beirut og det EU-støttede nettverket apap - Advanced Performing Arts Project. Kvelden er kuratert i samarbeid med det libanesiske kompaniet Maqamat Dance Theatre og BIPOD (Beirut International Platform of Dance).