Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
THE ART OF ASSEMBLY IX: Re-assembling Institutions
Få gratisbillett
30. oktober 2021 Kl. 20:00
Sted: Kulturhuset i Bergen
Språk: Engelsk
Kategori: Foredrag

LIVE STREAM:

Med Nora Sternfeld, Ahmed Al-Nawas, Sarah Waterfeld/Staub zu Glitzer

Ledet av Florian Malzacher

 

Kan institusjoner være drivkrefter for endring? Eller er de dømt til å være bastioner for opprettholdelse av status quo, i beste fall i stand til å gjennomføre sakte reformer? Argumenter om institusjoner, institusjon og institusjonalisering er kjernen i mange progressive bevegelser. Men hva ville det egentlig bety å forestille seg institusjoner på en radikal demokratisk måte? Hvordan kan vi forstå museer, teatre, gallerier, festivaler, biennaler som forsamlinger - ikke bare symbolsk, men ved å forhandle organisasjonsstrukturer på nytt?

Kurator Ahmed Al-Nawas, som i sitt arbeid fokuserer på samarbeidende, antirasistiske og avkoloniserende praksiser, ser nærmere på rollen til forfatterskap og representasjon i kollektiver. Nora Sternfeld, kunstpedagog og kurator, forhandler frem mulighetene for et radikal-demokratisk museum, og forestiller seg en fremtid som er mer enn bare forlengelsen av nåtiden. Og Sarah Waterfield, en del av kollektivet Staub zu Glitzer (Dust to Glitter) som okkuperte Volksbühne i Berlin i 2017, krever en grunnleggende omtanke for måten det ikoniske teatret på Rosa-Luxemburg-Square drives på.

«The Art of Assembly» er en serie med foredrag og samtaler og en internettplattform der inviterte foredragsholdere undersøker og spekulerer i potensialet til forsamlinger innen aktivisme, kunst og politikk. Det er et normadisk prosjekt - første halvdel av 2021 fant det bare sted online, siden den gang live i Wien og Berlin - og nå Bergen.

En arrangementsserie av Florian Malzacher and brut Wien. I samarbeid med Wiener Festwochen, Münchner Kammerspiele, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz & BIT Teatergarasjen 

 

https://art-of-assembly.net

 

Bilde: dw.com: Activists occupy Berlin's famous Volksbühne theater, say they resist city's gentrification I News I DW I 23.09.2017