Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
So What?
Kjøp billetter
17. oktober 2019 Kl. 17:30
18. oktober 2019 Kl. 18:30
19. oktober 2019 Kl. 16:00
20. oktober 2019 Kl. 16:00
21. oktober 2019 Kl. 16:00
22. oktober 2019 Kl. 16:00
23. oktober 2019 Kl. 13:00
Sted: Visningsrommet USF
Språk: Engelsk
Kategori: Performance
Varighet: 16.00-21.00

PRESENTASJON ONSDAG 23 OKTOBER KL. 13:00 I VISNINGSROMMET USF

🔴🌎🔴🌍🔴🌏🔴🌎🔴🌍🔴🌏🔴

Etter å ha utforsket klimautfordringer og global/lokal menneskelig handlingsevne i seks dager, skal kunstnerne nå vise en performance av det de har jobbet med. De har med seg elementer av samtale, rituale, propagandaplakat og aksjonisme.

Utøvende kunstnere: Amr Chakra (Syria/Performance), Mekdes Shbeta (Etiopia/Installasjon), Mona Tahani (Iran/Visuell kunst), Naeem Searle (Sør Afrika/gatekunst), Marit Dyre (Norge/performance) og Michelle Dussault (USA/visuell kunst og tekst).

https://www.youtube.com/watch?v=E8cEhULjDcI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3m_a8qEtN-gai3Tyd1dgjUElHVZJkvE9KXKC1OeNFZoVXLrN5hk0srl64

So What? er en aktivistperformance som utforsker menneskelig handlingsevne langs et globalt–lokalt kontinuum. Klimautfordringene vi står overfor gjelder hele kloden. Vi er alle i samme båt. Akkurat som flyktningene som prøver å krysse Middelhavet i skjøre gummibåter, seiler vi gjennom universet på en planet uten flere livvester, med en reell frykt for å gå under – og hva så? – Hva kan enkeltmennesker gjøre med det? Kan vi påvirke noe som helst? Klarer vi å forestille oss at vi kan løse komplekse, globale problemer selv om vi må forholde oss til ressursknapphet og personlige og kulturelle forskjeller, eller blir vi fanget i handlingslammelse og konflikt? 

So What? samler syv lokale artister med bakgrunn fra flere forskjellige land, for å se hva som kan skje når vi virkelig går inn for å gjøre noe. De møtes i samme rom hver dag i syv dager, og blir utfordret til å skape noe som skal forholde seg til to spørsmål: hvordan kan vi senke det økologiske fotavtrykket og øke livskvaliteten vår, på et konkret og lokalt nivå? Hva gruppen vil lage, er helt opp til dem å definere. Det kan bli et objekt, en plan, et arrangement, eller hva som helst. Hele uken livestreames det fra rommet og prosessen – uten garantier for hva resultatet kan bli. 

Publikum kan ha kontakt med deltakerne via chat, og kanskje til og med påvirke utfallet. 

Streamingen sendes på nett og projiseres live under festivalen. Deltakerne vil møte opp den syvende dagen for å presentere resultatet eller feilslaget de har jobbet seg fram til. 

So What? er en prosess som kan ende i hva som helst. Å tørre å gi oss selv muligheten til å feile lokalt blir en strategi for å kunne bygge en bedre fremtid, globalt.

 

Idé og performance: Amr Abu Chakra

Idé og regi: Vibeke Koehler

Kamera: Omar Alaissami

 

Arrangeres i samarbeid med Bærekraftlige Liv. Takk til Eplehuset.