Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
EU som en kurator i den europeiske teaterverdenen
Kjøp billetter
23. oktober 2015 Kl. 12:00
Sted: Visningsrommet USF
Kategori: Samtale
Varighet: 12.00-13.00

En samtale med Lonneke van Heugten

Setningen ovenfor er arbeidstittelen på et doktorgradsprosjekt av Lonneke van Heugten, med fokus på det programmerende nettverket House on Fire (som BIT Teatergarasjen er partner i), den kunstneriske samarbeidsprosjektet Karaoke Europe og perspektiver fra teatermiljøet i Makedonia.

Det europeiske kulturprogram kan sees som en "kurator" i teaterverdenen - noe som betyr at det setter rammebetingelser og skaper forutsetninger for synligheten av kulturell produksjon. Det øker insentivet for co-produksjon, nettverk og subsidiering utover landegrensene, samtidig som kunstnere opplever å forhandle med sine kunstneriske behov og lokale krav.

Kulturpolitikk tilbyr en kontekst for kunstens rolle i samfunnet, mens subsidierte prosjekter og forestillinger også er aktører som oversetter og utfordrer disse rollene. Dette PhD-prosjektet spør om på hvilke måter samarbeidsprosjekter subsidiert av EUs Kulturprogram 2007-2013 fyller rollene og de blanke feltene i europeisk politikk. Hvordan forholder programmerere, artister og forestillinger seg til europeisk kulturpolitikk, og hvordan kritiserer de den?

Vi inviterer deg til en uformell samtale med Lonneke, ledsaget av et utvalg frukt og kjeks.