Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Prøverommet at Nordnes Sjøbad
Kjøp billetter
03. juni 2024 Kl. 21:00
Sted: Nordnes Sjøbad
Språk: Mest bilde og lyd. Noe engelsk språk brukt.
Kategori: Multikunstnerisk Begivenhet
Varighet: 2 hours

Garasjepunk, sjøsidemelodier, keramiske svømmekostymer, guidet meditasjon, videoprojeksjon, dans, væskeinspirert fotografering, performancekunst med flytende objekter... dette er noe av det du vil oppdage under den andre Prøverommet på Nordnes Sjøbad!

Prøverommet dukket opp første gang på Nordnes Sjøbad tilbake i 2018 og tilsynelatende snakker badevaktene fortsatt om det. Ikke gå glipp av denne livlige sesongavslutningen!

Alle er velkommen med eller uten svømming – alle verkene er tilgjengelige for ikke-svømmere bortsett fra i badstuen.

OBS:

Reserver billetter på forhånd for å unngå kø. Betal det du kan / med eller uten svømming (40-200 kr). Det er begrenset tilgjengelig innenfor hver kategori.

Det er av sikkerhetsgrunner ikke tillatt å ta med alkohol til Nordnes sjøbad eller drikke alcohol før ankomst.

Deltakere

Lorie Ballage (keramisk skulptur, guidet meditasjon)

Mørkerommet (analog fotokollektiv utstilling)

Scampi Chips Dip & Campari (garasjepunkbandkonsert)

ImproLaBergen (kollektiv danseimprovisasjonsforestilling)

Thomas Bruvik (videoprojeksjon)

WALK OF SHAME ('POOLSIDE BEAR', performancekunst)

club.feet (DJ)

Mer om deltakere

WALK OF SHAME ('POOLSIDE BEAR', performancekunst)

Planeten vår er unik, så unik, spesiell, gal spesiell. Hav av flytende drømmer. Flytende speil, flytende, flytende, drivende. Væske hvisker i luften. Flytende minner i elver, innsjøer og mørke isbreer. I bakken som søt jordfuktighet og i apokalyptiske akviferer. Og til og med i deg, og i drinken din. Flytende, flytende.

WALK OF SHAME (WOS) er et kunstnerkollektiv med base i Bergen, Norge. Vår motivasjon sentrerer rundt ideen om å redefinere verdien av kunst i dagens samfunn. Bedriften består av Karoline Skuseth, Gulli Sekse, Hanne Maren Meldahl & lokalsamfunnene vi er omgitt av. WOS jobber i skjæringspunktet mellom scenekunst og sosiale rom ved å skape ambiente verdener. Vårt arbeid har et sterkt popkulturelt visuelt uttrykk inspirert av søppelkultur, forbrukerisme, klubbkultur og naturlandskap, med fokus på frivillig samhandling og radikal inkludering.

walkofshame.no

Thomas Bruvik (videoprojeksjon)

Thomas Bruvik arbeider i hovedsak med lys, både som tekniker og designer, primært med scenekunstkompanier som 71Bodies og Carte Blanche.

Til Prøverommet vil han projisere video ned i bassenget på sjøbadet, med et ønske om å teste ut videomateriale av stadig skiftende lys og landskap diffusert av bevegelser i vannet og farget av bunnen av bassenget.

thomasbruvik.com

Scampi Chips Dip & Campari (garasje punk konsert)

Scampi Chips Dip & Campari er en ekte undergrunnshemmelighet, mer kjent i Kina enn i hovedstaden. Bandet spiller outrert, melodiøs og aggressiv garasjepunk, tydelig inspirert av legendariske band som Bikini Kill, X-Ray Spex, Roky Erickson, Dead Moon og Thee Headcoatees. Deres intense og fargesprakende liveshow har gjort dem beryktede i punkmiljøet, og nå er endelig bandets første EP her – på kassett og alle digitale strømmetjenester.

Maiken Andreassen – guitar, vocals
Hanne Maren Meldahl – bass, vocals
Marit Antonsen Tjugum – drums, vocals
Karoline Skuseth – keyboard, vocals

@scampichipsdipandcampari

Mørkerommet (analog fotokollektiv utstilling)

Mørkerommet er eit fotokollektiv og ein studentorganisasjon som praktiserer analog fotografering og framkalling i mørkerom.

Foreningen skal vere eit opent tilbod for studentar som ønskjer å læra seg analog fotografering og framkalling i mørkerom. Vi skal óg fungera som plattform der unge fotografar kan få sine fotografi på trykk eller stilt ut. 

Dei færreste av våre fotografar har vore med på utstillingsprosjekt tidlegare. Til utstillingen har vi valgt temaet "væske" som kanal for å utforske våre eigne fotografiske uttrykk, og måter å presentere dei på. 

Medlemmer som stiller ut på dette arrangementet er: Andreas Heian Slettevold, Aurora Farkas, Brage Merkesdal, Daniel Solheim Bjørkedal, Elias Aasprong Jacobsen, Hans-Christian Horne, Ingrid Ranes Olstad, Ingrid Skilbrei Bøen, Julian Mendy, Lilly-Mae Pridmore Grønvigh, Live Pilø, Liz Imbrie, Marina Kalinichuk, Mathias Jonstang Hordvei, Nina Stamnes Søyland, Olve Skutevik, Samuel Sjøen, Solveig Jespersen Haga, Stian J. Husum and Terkel William Eikemo.

@moerkerommet_

Lorie Ballage (keramisk skulptur, guidet meditasjon)

På drivene av en reise rundt det umulige, er den kunstneriske praksisen til Lorie Ballage en dedikasjon til tragedien som en storslått ideologisk fortelling. Ved hjelp av keramisk skulptur, installasjon, lyd og tekst kan arbeidet hennes oppfattes som vannaktige utopier som tar sikte på å representere potensialet til lengsel og fiasko - spenning som er et resultat av ukontrollerbare hendelser og usikkerhet. Å overgi seg til det ukjente har en iboende aura av motstand som ligger i fantasiene, nyansene, feilene, alle tingene som definerer oss som individer.

Verkene som ble vist frem for denne Prøverømmet-utgaven på Nordnes Sløbad utforsker former for vannaktige interaksjoner – og inviterer oss til å endre vår opplevelse av oss selv som mennesker, ved å viske ut kantene til et avgrenset selv for å fullt ut oppleve vår vannighet.

lorieballage.com

ImproLaBergen (improvisert dansekollektiv forestilling)

ImproLaBergen er et kollektiv av 21 dansekunstnere fra scenekunstfeltet i Bergen og Vestland. Målet med Laben er å dele kunstneriske praksiser i et lekent og åpent forum; Det holdes workshops hvor ulike koreografiske ideer testes ut med improvisasjon som verktøy. Ine Terese Hogstad (leder) og Katja Nyqvist (nestleder) tar seg av administrativt arbeid og legger til rette for ulike produksjoner mens alle medlemmer deler kunstnerisk ansvar, dvs. at hvert medlem kan ta initiativ til å lede ulike prosjekter. ImproLaBergen har deltatt på arrangementer som Dansens Dager, Bergen Fringe Festival, Sonisk Selskap: Wrap og Oktoberdans 2020. Support: Bergen kommune og Bergen Dansesenter.

På Nordnes Sjøbad vil den stedsspesifikke forestillingen 'Butterfly' leke med assosiasjoner til ordet 'sommerfugl', en avansert svømmeteknikk inspirert av insektet, som ikke er noe man umiddelbart vil assosiere med vannelementet. Det er en interessant kontrast i letthet og tyngde, større og mindre motstand. Stykket er også inspirert av 'sommerfugleffekten' i (kaosteori) der "små endringer i forhold på et bestemt tidspunkt kan forplante seg og produsere store effekter senere" (Store Norske Lexikon, 2024). Å forholde seg til kaosteori er mer av en overordnet tanke, et nikk til havet like ved og alle de naturlige utfordringene vi står overfor.

Koreografisk idé/score/kostyme: Ine Terese Hogstad
Dansere: Ine Terese Hogstad,  Malin Nøss Vangsnes, Roskva Yasmin Andersen, Teresa Kurowska og Ewa Lorenc
Musikk/lyd: Xploding Plastix / ’Single Stroke Ruffs’ og ’Behind the Eightball’

improlabergen.com

club.feet (DJ)

club.feet (nl) er dj-navnet til Jay van der Vlist. For Prøverommet på Nordnes Sjøbad vil han gjøre et dypdykk i samlingen sin og gjenoppstå noen av favorittløypene med vanntema!

Tilgjengelighet

NORDNES SJØBAD

Her er en oversikt over punkter vedrørende tilgjengelighet og fasiliteter ved Nordnes Sjøbad

 

Addresse: Nordnesparken 30, 5005 Bergen

Tilgang til bygningen
Nordnes Sjøbad kan nås via trapper fra gateplan. I tillegg er det to alternative innganger. Den ene er for barnevogner til venstre for hovedinngangen. Etter at billetten er kjøpt kan man gå gjennom porten. Den andre inngangen er lenger nord (på høyre side av hovedinngangen) hvor gjesten kan ta heisen (90cm x 120cm) ned til bassenget.

Toaletter og garderober 
Nordnes Sjøbads fellesgarderober er delt mellom menn og kvinner og inkluderer toalettfasiliteter. I tillegg, det er et omkledningsrom for alle kjønn med toalettfasiliteter ved siden av bassenget. Denne plassen fremstår også som et tilpasset tilgjengelig omkledningsrom/toalett. Bredden på døren til dette rommet er 100 cm.

Offentlig transport
Nærmeste bussholdeplass er ‘Sjøfarendes aldershjem’ (Buss nummer 11 med avganger hver halvtime fra ‘Olav Kyrres gate J’) ca 150 meter unna ved å ta trappene ned fra bakken eller en 500 meter trinnfri tur rundt gjennom Nordnesparken.

Parkering / avleveringssted
Det er 2 anviste parkeringsplasser ved Nordnes Sjøbad beregnet for funksjonshemmede. Folk kan settes av rundt bussholdeplassen Sjøfarendes aldershjem og ta trappene, eller ved en inngang til Nordnesparken for trinnfri tilgang.

Anlegg for hørselshemmede / teleslynge:
Det er ikke anlegg for hørselshemmede

Servicehunder
Servicehunder er velkomne på Nordnes Sjøbad. De vil imidlertid ikke slippes gjennom fellesgarderober.

Stille sone
Personalet i BIT Teatergarasjen vil på forespørsel kunne finne en stillesone for dekompresjon.

Kontaktperson
For ytterligere spørsmål angående Nordnes Sjøbads tilgjengelighet, vennligst kontakt Niklas Hodneland, niklas@adoarena.no (93693309) eller vår tilgjengelighetskoordinator Jay (jay@bit-teatergarasjen.no).

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post laurie (at) bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.  

Mer om Prøverommet

Prøverommet er et autonomt program som har pågått på BIT Teatergarasjen siden 1998, og dukker opp på forskjellige spillesteder gjennom sesongene. Det er et rom for å prøve ut nytt kunstnerisk materiale foran et publikum, ved å bruke et hvilket som helst medium: dans, teater, poesi, visuell kunst, musikk... 

PROVEROMMET.NO

Bildekredditter

Bildekredditer: 1. Portrett av Lorie Ballage (foto av Lumir); 2. 'Flip, Flop, Splash (Swimsuit)' av Lorie Ballage (foto av Eivind Egeland); 3. club.feet (AKA Jay van der Vlist), 4. Best Bear av WALK OF SHAME; 5-6. ImproLaBergen av Festival DanseRom 2024 (foto av Thor Brødreskift); 7.-8. Videostillbilder av Thomas Bruvik; 9. Foto av Stian J. Husum av Mørkerommet; 10. Foto av Brage Merkesdal av Mørkerommet; 11-12. Scampi Chips Dip & Campari