Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Presentation: GRIP – seize the tools of sound engineering
Få gratisbillett
27. oktober 2021 Kl. 15:00
Sted: KODE 1, Butikken
Kategori: Presentasjon
Varighet: 2 timer
Utviklingen av våre kulturscener er ikke bare avhengig av å skape et mangfold av forbilder på scenen, men også i produksjon, lydteknikk og alle andre viktige roller bak kulissene. Lydteknikere Irene Bjørke og Elaine Maltezos diskuterer sine erfaringer med å lære og håndtere nå lyd for live-arrangementer og innspillinger i Norge, sammen med Eva Rowson, daglig leder for Bergen Kjøtt.

I høst lanserer Bergen Kjøtt, BIT Teatergarasjen, Carte Blanche og AKKS Bergen "GRIP" - en ny kursserie for å tilby praktisk erfaring og ferdigheter innen lydteknikk, ledet av Irene Bjørke. GRIP er åpent for alle, med vekt på å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen til lydteknikerroller i Bergens kulturorganisasjoner.

 

Vi starter opp en kursserie i høst for å gi flere mulighet til å lære, utvikle ferdigheter og få praktisk erfaring innen lydteknikk i samarbeid med Bergen Kjøtt, Carte Blanche og AKKS Bergen.

GRIP har som formål å øke andelen kvinner, ikke-binære og transpersoner som får teknisk kunnskap og praktisk erfaring innenfor lydteknikk.

Kvinner, ikke-binære og transpersoner er fremdeles sterkt underrepresentert i lydteknikkfeltet, og det ønsker vi å gjøre noe med. Utviklingen av kulturscenen handler ikke bare om å skape et mangfold av forbilder på scenen, men også bak scenen – i produksjon, lys- og lydteknikk, og i alle de andre viktige rollene bak kulissene. GRIP er åpent for alle, men vi understreker vårt mål om å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen i lydteknikerroller i Bergens kulturorganisasjoner.

GRIP er en del av et nytt tiltak på Bergen Kjøtt for å styrke et større mangfold av mennesker med teknisk kompetanse i Vestland.

BIT Teatergarasjen ønsker også å foreta en innledende kartlegging av interesse for samarbeid mellom deler av musikk- og scenekunstmiljøet, eksempelvis deling av ressurser og erfaring når det kommer til lysdesign, kostymedesign og konsert-regi. 

Arrangementet inngår i det europeiske nettverket apap (Advancing Performing Arts Project – Feminist Futures) som et av våre lokale samarbeidsprosjekter med særlig fokus på interseksjonell feminisme og støttet av den Europeiske Union