Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
BIT Teatergarasjen og kritikkens møte med ny scenekunst
Få gratisbillett
19. april 2024 Kl. 18:00
Sted: Studio Bergen
Språk: Norsk
Kategori: Samtale

BIT Teatergarasjen startet opprinnelig som en internasjonal teaterfestival etter initiativ fra studenter ved teatervitenskap i Bergen i 1984. Siden den gang har institusjonen gått fra å være et idealistisk prosjekt til å bli en profesjonell teaterinstitusjon med definisjonsmakt over det frie scenekunstfeltet i Norge og i verden. BIT Teatergarasjen har presentert publikum for et nytt teatersyn gjennom nye uttrykk, sjangre og konvensjoner.

Hvordan har teaterkritikerne forholdt seg til de nye uttrykksformene? Hvordan har forestillingene ved BIT Teatergarasjen blitt mottatt i pressen og på hvilke måter har møtet med det nye teateret formet kritikken fram til i dag? Hva slags konsekvenser har nedbyggingen av kulturkritikken for scener som BITs nedslagsfelt i offentligheten og hvordan påvirker det kritikerens praksis?

Grethe Melby, teateranmelder og stipendiat i teatervitenskap ved Universitetet i Bergen med et prosjekt om BIT Teatergarasjen, vil gi et historisk riss over pressens mottakelse av ulike forestillinger i en presentasjon på 20 minutter, etterfulgt av en panelsamtale med Grethe Melby, Chris Erichsen, Charlotte Myrbråten og Berit Einemo Frøysland. Samtalen ledes av Kristoffer Jul-Larsen.

Arrangeres av Kritikerlaget i samarbeid med BIT Teatergarasjen

Arrangementet er støttet av Kulturrådet, Fritt Ord, NFFO og Bergensenstiftelsen.

Paneldeltakere

Grethe Melby - teateranmelder og stipendiat i teatervitenskap ved Universitetet i Bergen

Chris Erichsen - musiker, skribent, kritiker, scenekunstner og kortfilmskaper. Tidligere redaktør for Scenekunst.no

Charlotte Myrbråten - utdannet teaterviter. Hun er programansvarlig for voksne på Bergen Offentlige Bibliotek og kritiker i Bergens Tidende og Klassekampen.  

Berit Einemo Frøysland - danser og skribent for blant annet Norsk Shakespearetidsskrift. 

Samtalen ledes av Kristoffer Jul-Larsen - førsteamanuensis i norsk litteratur ved Høgskulen på Vestlandet, kritiker av billedkunst og sakprosa.

Opptak panelsamtale