Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Newcomers – Skandinavias første masterscenografer
Kjøp billetter
15. oktober 2015 Kl. 18:00
18. oktober 2015 Kl. 17:00
18. oktober 2015 Kl. 18:45
19. oktober 2015 Kl. 17:00
19. oktober 2015 Kl. 17:30
19. oktober 2015 Kl. 21:00
Sted: USF Verftet
Kategori: Multikunstnerisk Begivenhet

15.10 kl 18.00: Åpning

18.10 kl 18.45: Hazel Barstow: Nownow – utendørs forestilling med bidrag fra Kaja Mærk Egeberg og Karoline Clasen Holland.

18.10 kl 17.00 Maret Tamme: The Fence – performance med Rasmus Jensen 

19.10 kl 17.00 og 17.30: Maret Tamme: The Fence – performance med Rasmus Jensen 

19.10 som en del av PrøveRommet: Hazel Barstow: Nownow – utendørs forestilling med bidrag fra Kaja Mærk Egeberg og Karoline Clasen Holland.

GRATIS

 

Siden januar 2015 har Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold vært midlertidig hjem for en internasjonal gruppe MA-studenter. Alejandra Mendez fra Costa Rica, Hazel Barstow fra Norge, Jan Hejdelak Husták fra Tsjekkia, Maret Tamme fra Estland og Marie de Testa fra Mexico har ulike bakgrunner fra visuell kunst, media og arkitektur er nå underveis til å bli de første MA-scenografene i Skandinavia.

I anledning METEOR vil de vise sine kunstneriske arbeider som handlinger, satellitter, intervensjoner og add-on forestillinger til hovedprogrammet. Å gå dypere inn i prosjektene sine i festivalens rammer vil gi arbeidet det nødvendige forumet, eksponeringen og responsen som kreves for å videreutvikle prosjektene i andre studieår. 

Med fokus på det visuelle og ulike aspekter ved kunst er de fem installasjonene, forestillingene og intervensjonene spesielt utviklet for det spesifikke området ved USF Verftet, samtidig som de har vokst ut av den enkelte students interesse for et bestemt tema – det være seg natur innrammet i en gallerikontekst, brølende lyder av William Faulkner iscenesatt på kafé Kippers' platting, den uforutsette og medierte terskelen fra passivitet til handling, subtiliteten av skiftende lys i vindusarealer som irriterer vår oppfatning, eller svært reell dobling, speiling og multiplikasjon av én figur.

De fem verkene kan finnes spredt i det offentlige rom rundt USF Verftet, ved promenaden langs vannet, samt i gallerirommet på USF Verftet. Se opp for planlagte forestillinger i mørket, gress som aldri er grønnere på den andre siden og skjulte oppfordringer til handling.

Takk til METEOR som ønsker oss velkomne og stoler på oss.

Karen Kipphoff Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold

 

 

 

Marie de Testa: day to night

En lysinstallasjon, ved solnedgang.

Marie de Testa er arkitekt og billedkunstner.

 

Ale Mendez: the smallest detectable sensation 

Naturen blir en plass for å hvile og ta en pause, så vel som en distraksjon fra miljøet. Den brukes som en konstruksjon av bildet av en by eller sted. Naturen blir et verktøy for å ta oppmerksomheten bort fra sosiale problemer, til et punkt der det fungerer som en gardin mellom hva som er tiltalende og hva en by foretrekker å skjule.

 

Jan Hejdelak Husták: All Cats Are Beautiful

This is safe space. This is gallery. You are allowed to do it. So just do it.

A.c.a.b. står for All Cops Are Bastards, men mange anarkister refererer til det som All Cats Are Beautiful. Dette prosjektet handler om politivold, om radikale demonstranter (Black Bloc), om den kreative kraften av ødeleggelse, om aksjon og reaksjon, om å være blind og ikke se, om behovet for å gjøre noe for å SE noe. Ønsker du å se eller forbli blind?

 

Hazel Barstow: Nownow

Vi flyttet hodene våre til siden, og det var ikke ett av gangen, snarere samtidig. En enkel avgjørelse for flere valg. Vi følte hårene forsiktig løfte seg og svaie på armene våre, men de vokste ikke fra vår hud. Vi er seks og to og to.

Hazel Barstow er billedkunstner med bakgrunn i Fine Arts. Hun arbeider med forvrengning og transformasjon der hun speiler versjoner av de hverdagslige – endrer situasjoner, gjenstander og mennesker for å markere dem. Nownow er en utendørs forestilling som vises søndag 18. oktober kl 18.45 og 19. oktober som en del av Prøverommet. Med bidrag fra Kaja Mærk Egeberg og Karoline Clasen Holland.

 

Maret Tamme: The Fence

He wont hurt you. I pass here every day. He just runs along the fence. William Faulkner, The Sound and The Fury

Maret Tamme er billedkunstner og scenograf fra Estland.  Performance med Rasmus Jensen i gjerdet søndag 18.10 kl 17.00 og mandag 19. oktober kl 17.00 og 17.30.