Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
New Dance House
Få gratisbillett
30. oktober 2020 Kl. 13:00
Sted: Stenersen
Språk: Engelsk
Kategori: Boklansering

Etter utgivelser som omhandler temaene WORK, AUDIENCES og COMMUNITIES vil vi i neste bok fra serien av utgivelser som er satt i gang av apap-nettverket, fokusere på HOUSING, som en annen viktig utfordring scenekunstinstitusjoner har i dag, og vil fortsette å ha fremover.

 

 

Ideen om et nytt hus for dans (NEW DANCE HOUSE) engasjerer så mange forskjellige perspektiver at vi måtte ta et valg: enten forsøke å forberede en vitenskapelig publikasjon, eller gjenkalle utvalgte individuelle opplevelser, hvor den riktige sammenstillingen forhåpentligvis overfører noe verdifullt. Hvis vi skulle gjøre det på den akademiske måten, burde vi spørre etter meninger fra byplanleggere, samfunnsvitere, historikere og kanskje til og med entreprenører. Med andre ord, burde vi ha gitt ut en publikasjon som både er pålitelig og - la oss innse det - sannsynligvis kjedelig. På den andre siden, hvilke personlige historier skulle vi valgt for på best mulig måte belyse vårt mål for et sted hvor fantasi (kontra finanser), gleder (kontra arbeid) og forestillingsevne (kontra innovasjon) er viktige faktorer - eller rett og slett, blir beskyttet.

Til slutt gikk vi for en mellomting, som intuitivt illustrerte problemets kaleidoskopiske kompleksitet.

Forord av Paweł Kamiński, artikler av Peter Stamer, Marta Keil, Hallgeir Isdahl, Jakub Szczęsny, Arkadi Zaide i samtale med Anna Sańczuk, Ramona Nagabczyńska, Edyta Kozak og Mikchikazu Matsune.

New Dance House er en publikasjon av apap Performing Europe 2020, et prosjekt som er delfinansiert av Kreativt Europa, EUs program for kulturell og kreativ sektor.

Denne boklanseringen er en del av diskursprogrammet FUTUREBODIES.

FUTUREBODIES er støttet av Fritt Ord og Bergen Kommune.