Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Migrant Car
Kjøp billetter
15. oktober 2019 Kl. 12:00
Sted: Festplassen
Språk: Internasjonalt
Kategori: Installasjon
Varighet: 15.-26 oktober

Som en del av den første Oslobiennalen kan den bevegelige skulpturen Migrant Car/Migrantbilen av Ed D'Souza oppleves i nærheten av sentrale arenaer i løpet av Meteor 2019. Prosjektet er et samarbeid med Kunsthall 3.14, som er vertsinstitusjon for Oslobiennalen.

Meteor 2019 fokuserer på internasjonale impulser og tendenser innen teater og scenekunst. Humanisme er en av kjerneverdiene til festivalen og institusjonen som sådan, og fremheves konstant gjennom måter å samle interessante sosiale fora på som kan utfordre etablerte perspektiver. Som en del av det offisielle programmet til Meteor 2019, står Migrant Car side om side med forestillinger og et diskursprogram som på mange måter ser på presserende samtidsspørsmål. Den bevegelige skulpturen vil være et offentlig møtepunkt gjennom festivalen, både for internasjonale gjester, kunstnere og de lokale innbyggerne i Bergen.

Kunstprosjektet 'Migrant Car' av kunstneren Ed D'Souza ble lansert i Oslo tidligere i år og er en del av den første osloBIENNALEN FIRST EDITION 2019-2024. Nå forberedes kunstverket for en reise over fjellet til Bergen, og fra midten av oktober til slutten av november kan den bevegelige skulpturen oppleves sentrale steder i byen.

FESTPLASSEN 16.10 - 22.10.2019 v/Meteor 2019

USF VERFTET 22.10 - 26.10.2019 v/Meteor 2019 (TBC)

TORGALLMENNINGEN 26.10 - 26.10.2019 v/Antikrigs-Initiativet

HF-BYGGET 26.10 - 6. 11.2019 (TBC) v/Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

VÅGSALLMENNINGEN 06.10 - 13.11.2019 v/Kunsthall 3,14

VÅGSALLMENNINGEN 13.10 - 17.11.2019 v/Soups & Stories

DOMKIRKEPLASSEN 17.11 - 24.11.2019 v/Domkirken

 

Migrant Car er en bevegelig skulptur, en 1:1 kunstnerisk gjengivelse i tre og stoff av en Hindustan Ambassador, en britisk-indisk bil med post-kolonial historie. Kunstneren Ed D'Souza har omskapt bilen til en bevegelig skulptur med et utvidet  offentlig program for og rundt skulpturen, som følger dens ferd gjennom ulike offentlige rom. Han overlater bilen til oss for en periode, med ønske og håp om at Bergens innbyggere vil engasjere seg i verket.

D'Souza anser prosjektet for å være en katalysator for dialog rundt (multi-)kulturell identitet, migrasjon og delte menneskelige verdier, samt tematikk som offentlige rom og offentlige sfærer og byer. Prosjektet har beveget seg og relatert seg til mennesker og kontekst, og har vist bred appell og det har innledet mange uformelle, inderlige og uventede møter og samtaler. Som en del av reisen rundt i Bergen vil Meteor 2019 samarbeide med Kunsthall 3,14, Universitetet i Bergen, Soups & Stories-prosjektet og Domkirken menighet i Bergen.

 Migrant Car vil bevege seg videre for å utvide levetid og rekkevidde. Etter Bergen vil bilen bevege seg nordover mot Pikene på Broen i Kirkenes og over den russiske grensen, inn i Russland, og potensielt fra Russland til et annet land. Du kan følge prosjektet på bloggen: https://mcprojects.blog

 

Ed D’Souza (Robert E. D’Souza, 1969, Storbritannia) er en London-basert kunstner og designer. Han er også professor i kritisk praksis ved Winchester School of Art ved University of Southampton. Han er kjent for sine midlertidige, stedspesifikke og deltakende/samarbeids- og designprosjekter som mange kobler til hans indiske kulturarv. Hans arbeid utforsker kritisk praksis som involverer en rekke produksjonsprosesser og produsenter og støttes av hans kritiske forfatterskap rundt sosiale, politiske og kulturelle endringer. Nyere prosjekter har blitt vist i kunstinstitusjoner, biennaler og offentlige rom i Kina, India, Spania og Storbritannia.

 

LENKER:

https://www.oslobiennalen.no/
https://www.kunsthall314.art/migrantcar
www.robertedsouza.com
http://bit-teatergarasjen.no/
www.meisfjord-satre.com/
http://voss-knude.com/
https://www.extremeweatherstation.no/__beta/projects/because-there-were-thousands-of-bad-commas