Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Late night happening: Cibelle Cavalli Bastos #aevtardeprogram
Kjøp billetter
24. oktober 2020 Kl. 21:00
Sted: Stenersen, KODE 2
Språk: English
Kategori: Performance
Varighet: 2 timer

Fungerer vi som algoritmer ute av stand til empati og nyanserte oppfatninger av selvet og andre?

Cibelle Cavalli Bastos @aevtarperform nærmer seg ideer om erfaring og forståelse ved hjelp av metaforer. Dataspråk tilbyr her et svært nyttig og viden kjent arsenal av betydninger. Bruken av malware, for eksempel, kan være en metafor for oppsamlingen av mottatte fordommer. Vi fungerer som en slags datamaskin som til slutt har en mengde skadelig eller ondsinnet programvare installert, uten å vite om det. Rasisme, sexisme, klassefordommer er alt sammen skadelig programvare. Vi er ufrivillig programmert med denne skadevaren, og trenger å få den ut av systemet. Vi trenger avprogrammering. Meningen med #aevtardeprogram performance lecture er å forfølge denne tanken gjennom ordforrådet spesielt innen dataspråk og programmering. Hensikten er å få aktivisert våre indre teknologier, å sparke i gang deprogrammeringsprosesser som kan få satt en stopper algoritmisk oppførsel og gi rom for radikal empati.

#aevtardeprogramming forsøker å forstå hvordan kropper og subjekter fungerer ved å se dem som programmerbare grensesnitt, og å peke ut den samfunnsmessig skadelige programvaren, som vi har installert i oss både individuelt og kollektivt. Det handler om måter å avinstallere disse programmene for å stoppe spredningen, og å avprogrammere systemet i kollektiv.

@aevtarperform er et pågående "arbeid-i-utvikling" og en sosial skulptur som tilbyr redskap for selvgranskning, kritisk tenkning og utrykk, gjennom måter å yte motstand mot det sosiale mediaskuespillet.

 

 

Late Night Happenings på Oktoberdans 2020 er invitasjoner fra BIT Teatergarasjen og kurator-teamet til å bli med oss på kvelder som utforsker kunst, identitet og transformasjon gjennom en tverrfaglig linse. I en rekke segmenter beveger vi oss i mulige og umulige rom sammen med våre inviterte gjester Håkon Hoffart, Cibelle Bastos, Pandemi Spesial og Hallusinatoriet med Aksel Kielland.

 

Late Night Happening er en del av FUTUREBODIES, og følger den diskursive undersøkelsen av tid, transhumanisme og dramaturgi.

FUTUREBODIES er støttet av Fritt Ord og Bergen kommune