Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
KJære G-d / prøverommet på Cornerteateret
Kjøp billetter
16. mai 2021 Kl. 19:00
Sted: Cornerteateret
Språk: norsk
Kategori: Work in progress
Varighet: 90*

Enkeltmannsforetaket ved daglig leder Ole Mads S. Vevle fremfører en arbeidsvisning av monologforestillingen KJære G-d.

På scenen: Et Jeg henvender seg i bønn/samtale til Gud, et Du. Og hvor Jeget befinner seg i skjæringspunktet, eller skjærsilden om du vil, mellom et religiøst og et sekulært verdensbilde, tvil og tro, hellig overbevisning og radikal nihilisme, ytre høyre og ytre venstre, det begripelig og det ubegripelige, det eviggyldige og det dagsaktuelle, mellom et ønske om å bevare det bestående og å rive ned absolutt alt.

Det er et uttalt mål med denne forestillingen å utforske våre forestillinger om hvem vi er, hvor vi kommer fra, og om Den Ytterste Virkelighet. Ved hjelp av enkle, men virkningsfulle dramaturgiske grep, presenteres to parallelle, og gjensidig utelukkende, virkelighetsforståelser. Samtidig blir publikum presentert for blant annet bibelhistorie, teologi, eskatologi, kosmogoni og kosmologi, evolusjonsteori, og toneangivende teorier om religionenes opphav, sammen med noen av vår tids mest betente spørsmål.

*Forestillingen er en time, og vi håper å ha en liten tilbakemeldingsøkt etterpå

Arbeidsvisningen er et samarbeid mellom prøverommet og Dramatikkens Hus. Utarbeidelsen av forestillingen er støttet av Dramatikkens Hus, Norsk kulturråd og Bergesenstiftelsen.

Ole Mads S. Vevle bio: 

Vevle var en sentral performancekunstner på 2000-tallet og han markerte seg nasjonalt og internasjonalt med sine sterke tekster. Etter et kunstnerisk fravær på over 10 år gjorde han et oppsiktsvekkende comeback i februar 2020 med monologforestillingen ka?TARSIS!.I tillegg til kunstfaglig utdannelse har han en bachelorgrad i litteraturvitenskap og en mastergrad i religionshistorie.

 
Takk til Stephen Lunn for lysdesign.

 

[fotokreditt: Judy Sirks Vevle]