Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
JOINED FORCES: Audience participation in theatre
Kjøp billetter
05. februar 2017 Kl. 16:30
Sted: Cinemateket
Kart
Kategori: Boklansering
Varighet: 60 minutter

GRATISARRANGEMENT

Vi inviterer til lansering av tredje utgivelse i serien PERFORMING URGENCY av det europeiske nettverket House on Fire.

Rune Salomonsen, husfilosof ved BIT Teatergarasjen, vil holde en presentasjon av boken og vise til eksempler fra BIT Teatergarasjens kunstneriske program. Vi vil også vise en kort videopresentasjon av og med bokutgivelsens redaktør, Anna R. Burzyńska. 

Det nittende århundre var skuespillerens århundre. Det tyvende århundre tilhørte regissøren. Det tjueførste århundre tilhører tilskueren. Med Jaques Rancières «The Emancipated Spectator» (2009) som den mest diskuterte teaterrelaterte tekst forrige tiår ser vi en økning i faglig og kuratorisk interesse for de mest mystiske, potensielt farlige og i grunn viktigste deltakerene i en forestilling, de som er stille, ubevegelige og gjemt i mørket: publikum. I samme åndedrag ser vi kunstnernes økende trang til å endelig 'møte publikum'; til å la dem snakke, gå i dialoger med dem, invitere dem til å involvere seg i forfølgelsen av forestillingen. Å frigjøre publikum. Å lage teater er alltid en politisk handling – å stille spørsmål ved hvordan publikum deltar i en forestilling tilsvarer å undersøke mulighetene for å gjøre endringer både i kunst og politikk.

Joined Forces består av fire intervjuer og ti essays, case-studier, manifester og anti-manifester av kunstnere, kuratorer, kritikere og fagfolk. De presenterer ulike eksempler på publikumdeltakelse i teater ved å koble dem til utfordringer ved deltakelse i demokratiet og sosialt engasjert kunst.

Redigert av Anna R. Burzyńska med bidrag fra Ophelia Patricio Arrabal, Elena Basteri, Lotte van den Berg, Roger Bernat, Justine Boutens, Anna R. Burzyńska, Adam Czirak, Johanna Freiburg, Helgard Haug, Stefan Kaegi, Tobi Müller, Dominique Nduhura, Antoine Pickels, Adelheid Roosen, Tom Sellar, Roberto Fratini Serafide, Jan Sowa, Bastian Trost, Miriam Tscholl, Tea Tupajić, Ana Vujanović, Daniel Wetzel og Wojtek Ziemilski.

 

Vi setter opp vårt mobile bokutsalg og har utgivelsen tilgjengelig til den nette sum av kr 149,-.

 

www.houseonfire.eu