Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Gjestekunstopphold i Fjaler: Parini Secondo
Kjøp billetter
02. april 2024 Kl. 18:00
Sted: Fjaler
Kategori: Work in progress

Det italienske kompaniet Parini Secondo er på gejestekunstopphold i Fjaler på vegne av BIT Teatergarasjen. Der skal de være i tolv dager, 25.3 til 6.4, og gjøre siste finpuss på forestillingen HIT, hvor de lager kunst av å hoppe hoppetau. Selv beskriver de forestillingen slik:

 

Parini Secondo (IT) HIT

 

De dødes sang er ekkoet av torden.

 

Parini Secondo benytter seg av hoppetau som atletisk praksis og rytmisk element i sin nye produksjon, HIT.

Den repetitive flyten i tauets rotasjon rundt de som hopper er en illusjon. Gjentakelsene er en spiral som forvandler tiden på metaforisk vis fra det virkelige til det rituelle. Kombinasjonen av det sportslige og rituelle elementet åpner en vei mot det sublime, hvor atletisk øvelse gjennom gjentakelse danner en åpning mot noe åndelig. Overgangen fra det treningsmessige til det performative skjer umerkelig, og skjuler innvielsens sti som kopler dem sammen, en sti som for øvrig er inspirert av den klassiske leken: å hoppe paradis, på rutenettetet etter grunnplanet på en korskirke, men som her gjøres i fransk spiralversjon, l'escargot .

 

«Det ligger bare i det helliges natur å kunne bli hørt, men å ønske å bli sett på en tilslørt måte eller ikke ønske å bli sett i det hele tatt» (Marius Schneider, Singende Steine. Rhythmus-Studien an 3 katalanischen Kreuzgängen romanischen Stils, 1955).

 

HIT-teaser (https://www.youtube.com/watch?v=TfWfXOglgvI)

 

Nettside:https://www.parinisecondo.it/

 

Residensen mottar støtte fra   Istituto Italiano di Cultura di Oslo (https://iicoslo.esteri.it/no/) og er et samarbeid med PreForm-Samvirket. https://www.samvirket-fjaler.no/om-preform