Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
EDUTOPIA
Kjøp billetter
20. oktober 2016 Kl. 11:00
21. oktober 2016 Kl. 11:00
Sted: Visningsrommet, USF Verftet
Kategori: Seminar
Varighet: 2 dager

2-dagers seminar om innovativ nordisk scenekunstutdanning

 

Dag 1 - 20.10.16

Del én (11.00-12.30) TRADISJON

Del to (13.30-15.00) HOLISME

 

Dag 2 - 21.10.16

Del tre (11.00-12.30) UTVEKSLING/UTVIDELSE

Del fire (13.30-15.00) ETTERDØNNINGENE

 

Seminaret EDUTOPIA fokuserer på nordisk scenekunstutdanning, og foregår i et gallerirom på USF Verftet i løpet av to dager under dansebiennalen Oktoberdans 2016. 

 

Målet med dette seminaret er å invitere nordiske utdanningsinstitusjoner innenfor områdene koreografi og scenekunst til å dele erfaringer og diskutere nye muligheter for fremtiden. Vi ønsker at atmosfæren skal være vennlig og trygg, blottet for hierarkiske begrensninger, med fokus på det kollektive, og vi har et utopisk håp om at vi kommer til å snakke mer om drømmer enn om økonomiske og praktiske forutsetninger.

 

Hver dag er delt inn i to deler, hver del med en tematisk overskrift. Overskriften er ment som en rettesnor for diskusjonen, og spørsmål i hver kategori vil bli stilt anonymt på en storskjerm, samlet inn fra alumnusstudenter, fag- og lekfolk i kunstfeltet i ukene som leder opp til arrangementet. Etter at et spørsmål er stilt på skjermen, er det opp til de fremmøtte – hver del med inviterte representanter fra nordiske utdanningsinstitusjoner – å ta ordet. Hvert spørsmål har en tildelt tidsluke, for å sikre at vi beveger oss videre i samtalen. På denne måten vil hver del bli moderert av teknologi, og alle som er tilstede vil ha mulighet til (og ansvar for) å delta i samtalen. Publikum vil bli plassert i et «egalitært» format, med de inviterte representantene plassert blant seg.

 

I forkant av seminaret blir de inviterte representantene bedt om å gi tilbakemelding på de tematiske overskriftene, som kan endre eller utvikle seg etterhvert som dialogen utvikler seg. I forlengelse av dette ber vi hver invitert gjest til å velge det emnet de er mest interesserte i. Forhåpentligvis vil vi få en god spredning, samt sikre at de får snakke om det temaet som i sterkest grad opptar dem. En oppsummering av seminaret vil bli publisert på BIT Teatergarasjen hjemmeside under kategorien "Innsikt".

 

Inviterte representanter fra utvalgte utdanningsinstitusjoner blir bedt om å diskutere visjoner for nordisk scenekunstutdanning i dag. En tendens som utmerker seg innenfor de mest progressive utdanningsinstitusjonene i Europa er sammensmeltingen av teori og praksis, en helhetlig tilnærming som jakter på større sammenhenger.

 

Hvilke muligheter ligger foran håpefulle koreografer i de nordiske landene? Hvorfor velger så mange av dagens nordiske koreografer å utdanne seg andre steder i Europa, for eksempel på skoler som P.A.R.T.S. i Brussel? Programmet på Oktoberdans 2016 presenterer ikke mindre enn syv kunstnere som har bakgrunn fra P.A.R.T.S. (Avdal, Guilloteau, Ingvartsen, Dolven, Ampe, Daae og Plischke), fire av dem fra norden. 

 

Inviterte representanter:

Eeva Anttila (Ed.Lic, Doctor of Arts in dance. Professor in dance pedagogy, Theatre Academy Helsinki and Chairwoman at Center for Educational Research and Academic Development in the Arts/CERADA)

Dr. Karmenlara Ely (Associate Professor and Artistic Director Acting, Norwegian Theatre Academy, Østfold University College) 

Christina Molander (Head of Department of Performing Art/Institutionen för scenkonst, Stockholms dramatiska högskola (StDH)/Stockholm Academy of Dramatic Arts (SADA))

Anne-Linn Akselsen (P.A.R.T.S, University of Stavanger)

Steinunn Knutsdottir (dean of department of performing arts, Listaháskóli Islands/Iceland Academy of the arts)

Sara Gebran (Professor in Choreography, Den Danske Scenekunstskole, Copenhagen)

Hanne Frostad Håkonsen (coordinator/former student, HFDK/Høyskolen for Dansekunst/University College of Dance Art, Oslo) 

Det diskursive programmet ved Oktoberdans 2016 er kuratert og produsert av BIT Teatergarasjen med støtte av Nordisk Kulturfond og Bergen Kommune.

Dette arrangementet samt teoriworkshopen Changing Utopia er "thematic events" i det internasjonale scenekunstnettverket House on Fire.