Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Affective Choreographies/Thinking Alongside
Kjøp billetter
18. oktober 2019 Kl. 16:00
Sted: Belgin
Språk: Engelsk
Kategori: Boklansering
Varighet: 16:00-17:30

Ingri Fiksdal har nylig avsluttet en PhD i kunstnerisk utviklingsarbeid på Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Affective Choreographies. Arbeidet tok form som seks forestillinger (HOODS, Cosmic Body, Shadows of Tomorrow, STATE, Diorama og Deep Field), samt bøkene STATE, STATE, STATE, Thinking Alongside og Affective Choreographies. Under METEOR lanseres de to sistenevnte. 

 

Boken Affective Choreographies beskriver Fiksdals arbeid med koreografi, med fokus på utvikling av metodeapparat og hvordan teori og praksis vever inn og ut av hverandre i prosjektet. På denne lanseringen vil Fiksdal presentere hvordan hun har forsøkt å utvikle koreografiske metoder som kan skape potensialitet for at affekt kan oppstå hos publikum som ser forestillingene, samt noen av diskursene metodeapparatet er inspirerte av. 

 

Videre lanseres tekstsamlingen Thinking Alongside. Her har Fiksdal forsøkt å synliggjøre hvordan egen tenkning og praksis alltid står i forhold til og er i dialog med andre, ved å invitere flere kunstnere og teoretikere til å skrive parallelt med hennes eget arbeid. Målet er at dette skal bidra til en større kunnskapsproduksjon i koreografi som felt, enn hva Fiksdals prosjekt alene ville kunne bidra med. Bidragsytere i samlingen er Karmenlara Ely, Lauren Fournier, Rosalind Goldberg, Pernille Holden, Daniel Blanga Gubbay, Snelle Ingrid Hall, Satu Herrala, Natasha Marie Llorens, Chrysa Parkinson, Venke Sortland, Mårten Spångberg, Amanda Steggell og Ana Vujanovic. 

 

I Bergen kommer Snelle Hall til å presentere sitt bidrag i tekstsamlingen.

 

Ingri Fiksdal jobber som koreograf med base i Oslo. Arbeidene hennes turnerer i Norge og internasjonalt, og har i 2019 spilt på bla Kunstenfestival i Brussel, Sommerszene i Salzburg, Museum of Contemporary Art i Chicago, Palais de Tokyo i Paris, Harbourfront Center i Toronto og på Teaterfestivalen i Stamsund. Hun er for tiden i gang med forberedelser til Spectral (arbeidstittel), et nytt prosjekt i samarbeid med Fredrik Floen (scenografi og kostyme).