Hopp til innhold

Bilder: 1 – Mila Elisabeth Larvoll (Prøverommet på Nordnes Sjøbad 3.6.2024) 2 – Luke Drozd og Owen Weaver i prosess 3 – Frida Agerhus Vikström’s ‘Soaker’ (2024) 4 – Modalen av Hildegunn Dale 5 – Fieltarbeid av Sarah Damai Hoogman 6 – videostill bilder av Thomas Brudvik 7 – Fusafjord av Jógvan Helge Gardar

Prøverommet

Prøverommet på Nordnes Sjøbad

Dato

Tid

Sted

Tilgjengelighet Ingen blackout Ingen scenerøyk eller dufter Ingen strobelys Tilgjengelig med rullestol

Velkommen til sesongens første Prøverommet, på byens folkekjære Nordnes Sjøbad, med deltakende artister: Luke Drozd & Owen Weaver, Thomas Bruvik, Frida Agerhus Vikström, Hildegunn Dale, Sarah Damai Hoogman og Jógvan Helge Gardar. Du kan forvente våt skulptur, naturskriving, boblelyder, abstrakt audiovisuelt materiale og god stemning. Ikke glem badetøy!

Frida Agerhus Vikström

Frida Agerhus Vikströms arbeid spekulerer ofte i det glatte samspillet mellom mennesker og deres omgivelser. De skriver prosa og poesi samt lager installasjoner av skulpturer, funne materialer og viskøse stoffer.

Frida vil presentere en utvidet iterasjon av deres arbeid, Soaker, som en serie verk spredt rundt i Nordnes Sjøbad. Blant annet vil en fontene med skittentøy (kunstnerens egen) bli liggende å suge i en strøm av vann ved bassengkanten, spre seg ut i badstuen for å dampe, og et par forelskede tennissokker (sole-mates).

Hildegunn Dale

Hildegunn Dale er vestlandsforfattar fra Modalen og presenterer ei førehandsinnspela opplesning av teksten sin ‘Modalen og det fantastiske turkartet’, som blir spela av i loop i badstua.

Den norske teksten er skriven over ei vekes tur fra Mo til Ortnevik. Første del av turen går i området der det no er planlagt eit vindkraftverk, i eit 55 kvadratkilometer sammenhengende høgfjellsområde på 720-1200 moh. i Modalen kommune og Stølsheimen. I mars i år skal det haldast rettleiande folkeavstemming om vindkraftverket blant dei 388 innbyggarane, og det er kommunen som tek den endelege avgjerda.

Jógvan Helge Gardar

Tekstene fra Jógvan Helge Gardar er hentet fra arbeid på Skrivekunstakademiet, der fokuset særlig har vært å fange en stemning, for deretter å kontrollere den og manipulere den på ulike vis. Tekstene er slik sett korte situasjonsbilder, men prøver også å illustrere relasjoner gjennom eksterne gjenstander.

Jógvan Helge Gardar er utdannet jurist og språkviter, opprinnelig fra Oslo. Går på Skrivekunstakademiet i år, men jobber også med kritikk og oversettelse fra færøysk til norsk.

Luke Drozd og Owen Weaver

“Wet Percussion” er det første i en serie samarbeid mellom artisten Luke Drozd og perkusjonisten Owen Weaver. Dette nye verket vil forsøke å sprudle og boble så vel som sprut og sprut mens paret forsøker å (v)ringe ut stemmen til sjøbadet gjennom lyder funnet og laget i og rundt dens skvettende form. BLUB!

Luke er en tverrfaglig kunstner som jobber med collage, innsamling og samarbeidende improvisasjon, ofte med utforske det glemte, tapte og oversett, mens Owen er perkusjonist som kombinerer kreftene til rytme, støy og stillhet på jakt etter musikalsk potensial.

Sarah Damai Hoogman

Sarah Damai Hoogman er en tverrfaglig kunstner, for tiden i residens ved Kunstnarhuset Messen i Ålvik. På Prøverommet vil Sarah presentere en performativ installasjon fra sin ‘Arctic Echoes’-serie, som utforsker de uhørbare og usynlige utslippene av metan fra smeltende permafrost i Arktis.

Installasjonen består av interaktive LED-broderte kart, som markerer koordinater på Spitsbergen hvor det ble utført feltforskning. Hver koordinat utløser et tilsvarende metanbobleopptak og andre lokale lyder.

Thomas Bruvik

Thomas Bruvik arbeider primært med lys, -design og -teknikk. Til prøverommet vil han projisere videomateriale ned i bassenget, med tanke på å teste ut forskjeliige type materialer diffusert av vann og bevegelser.

Thomas er basert i Bergen, og samarbeider med kompanier og koreografer som blant annet 71BODIES/Daniel Mariblanca og Happy Gorilla Dance Company. Er deltidsansatt som lystekniker i Carte Blanche. Arbeider ofte med en tverrfaglig tilnærming i prosjekter, og setter pris på sammenhenger som kan utforskes gjennom lys, lyd og video, i samarbeid som i egne arbeid.

Hva er Prøverommet?

Prøverommet har holdt på i over 25 år, først i Teatergarasjen på Nøstet, og siden 2008 på ulike spillesteder i løp av sesongen. Det er et rom for å prøve ut nytt kunstnerisk materiale foran et publikum med et hvilket som helst medium: dans, teater, poesi, visuell kunst, musikk… nesten 2500 prosjekter har blitt presentert så langt!

Følg med ved å melde deg på mailinglisten, følge med på Instagram eller sjekke nettsiden.