Sentralbadet Scenekunsthus
2008: Etter vårsesongen 2008 flyttet administrasjonen ut av Teatergarasjen. I januar 2009 ble bygget revet. I årene før rivningen ble det tegnet ulike alternativer til teaterhus av arkitekten Henrik E. Nielsen. Huseier Neumann skulle etter planen bygge høyhusboliger i bytte mot å lage en ny og bedre scene. Det ble det aldri noe av. Bygget ble solgt til ny utbygger uten at det forelå en formell avtale om scene i nybygget.
2010: Prosjektet Nye Teatergarasjen ble foreslått flyttet til Baneveien på Nøstet, mellom den verneverdige trehusbebyggelsen i Nøstegaten og Sentralbadet. I bygget skulle deler av byens gamle Ekserserhus inkorporeres, og prosjektet skulle være et spleiselag mellom BIT Teatergarasjen, Bergen Kommune og Sparebanken Vest. Det viste seg vanskelig å realisere et fullverdig teaterhus samtidig som Ekserserhuset ble bevart. Byantikvaren stilte seg negativ.
2012: Et nytt Teaterhus ble tegnet. Fortsatt i Baneveien, men denne gangen et helt nytt bygg. Kulturbyråden garanterte den gang at et nytt hus ville stå innflytningsklart for BIT Teatergarasjen i 2014. Prosjektet møtte motstand fra naboer, Byantikvaren og Fylkeskonservatoren. Arkitekttegningene ble i mediene omtalt som «bensinstasjonen på Nøstet». En revidert og nedskalert versjon ble deretter presentert, men ble aldri ferdigbehandlet.
2015: Bergen Kommune bevilget penger til en mulighetsstudie som skulle vurdere en eventuell samlokalisering av BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, samt prøvelokaler for DNS i Sentralbadet. Prosjektet i Baneveien ble derfor lagt på is.
2016-2017: Staten melder tilbake at prosjektet blir vurdert som for dyrt. DNS trekker seg ut for å satse på egen tomt. BIT Teatergarasjen og Carte Blanche går sammen med Bergen Kommune og utarbeider et revidert skisseprosjekt. Kostnader blir redusert og 2. mai 2017 besøker statsminister Erna Solberg Bergen med lovnader om 230 millioner statlige kroner til Sentralbadet Scenekunsthus. De resterende 2/3-delene av prosjektet skal finansieres av henholdsvis Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. Fylkestinget beslutter å bevilge 5 millioner i oppstartsbevilgning for nye arealer til Carte Blanche og BIT Teatergarasjen. Sentralbadet blir ikke nevnt i fylkets budsjettvedtak.
2018: Kulturbergen engasjerer seg i Sentralbadet-saken. Det blir arrangert et folkemøte for scenekunsthus i Sentralbadet. Carte Blanche avholder ekstraordinær generalforsamling for å uttrykke hvor prekær situasjonen er for kompaniet. Fylket og Bergen Kommune kommer sammen med lovnader om å finne en løsning.
13. juni vedtar Fylkestinget å bevilge 105 millioner til prosjektet. 20. juni vedtok bystyret i Bergen å bevilge de resterende 355 millionene. Styret i Carte Blanche vedtar å engasjere nederlandske Theateradvies for å utarbeide egen sceneteknisk kravspesifikasjon.
2019: Telemarksforskning anbefaler å opprette et aksjeselskap (AS) med BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, Bergen kommune, og muligens fylkeskommunen som medeiere. Theateradvies foreslår å heve taket over bassengdelen og bygge på fire etasjer, noe bystyret godkjenner, med forventet prosjektforskyvning til tredje kvartal 2022. Prekvalifiseringen for anbudskonkurransen blir forsinket til desember, og bystyret ber om videre utredning av AS-modellen.
2020: På grunn av Koronapandemien blir prosessen med prekvalifisering nok en gang forsinket, og tilbyderne får ny frist til slutten av juni. Konkurransen blir avgjort i september, men tilbyderen som kom på andreplass i konkurransen klager og vinner i Tingretten. Bergen kommune anker, noe som fører til at kontraktsigneringen og framdriftsplanen blir utsatt til Lagmannsrettens avgjørelse. Til tross for forsinkelsene, fortsetter prosjekteringsarbeidet.
2021: Bergen kommune vinner ankesaken, og kontraktsinngåelsen kan fortsette. Innledende møter mellom brukere, arkitekter og entreprenører blir avholdt, og en forenklet planprosess besluttes.
2022: Rivearbeidene blir utsatt til etter sommeren 2022, med planlagt innflytting rundt årsskiftet 2024/2025. Det blir opprettet et kunstutvalg for utsmykning, og en prosjektstilling for Sentralbadet diskuteres. I oktober blir det holdt en workshop om driftsmodellen og opprettelsen av et AS, med forventet saksgang på nyåret. Et foreløpig utkast til leieavtale utarbeides mot slutten av året.
2023: Opprettelsen av Sentralbadet AS blir nok en gang forsinket, og prosjektet blir utsatt til 2. kvartal 2026. Vedtektene for AS-et revideres, og bystyret vedtar driftsmodellen i juni. Det blir diskutert om kontoretasjene skal leies ut eller selges, med beslutning utsatt til bygget er ferdigstilt. Fylkestinget støtter opprettelsen av AS-et, og bystyret gir fullmakt til å selge kontoretasjene. Rivningsarbeidene starter, og en prosjektgruppe opprettes for videre oppfølging.
2024: Stiftelsesmøte for Sentralbadet AS er satt til 3. oktober 2024. Det bekreftes at Sentralbadet Scenekunsthus skal ferdigstilles i juni 2026.