Hopp til innhold
Gratis | Oktoberdans | Utstilling

LYDVERK: Going Sideways within Fractured Systems

Dato

Tid

Sted

Tilgjengelighet Ingen blackout Ingen scenerøyk eller dufter Ingen strobelys Med engelsk tekst/tale Sittende Tilgjengelig med rullestol

Going Sideways er et prosjekt som utforsker kulturproduksjon som et politisk og performativt verktøy for omsorg, motstand og motstandskraft i en tid preget av nedskjæringer, sensur og politiske konflikter i Europa, og hvilke konsekvenser dette har for transnasjonale samarbeid.

Vi opplever for tiden en bølge av nedskjæringer, kanselleringer, sensur og politisk konflikt i europeiske kontekster. Going Sideways har som mål å starte en samtale om den nåværende status quo for kulturproduksjon. Programmet inviterer til å se på ulike visjoner og perspektiver på hvordan strategier kan tilpasses for å sikre videreføring av kunstneriske praksiser og transnasjonalt samarbeid til tross for de sosiopolitiske rammene i europeiske kontekster.

Hvilke metoder som involverer samarbeid, motstand og motstandskraft, trenger vi eller kan vi forestille oss for å skape kulturelle praksiser som er bærekraftige, utviklende og sammenbindende?
Hva slags rom for kultur og kunstneriske uttrykk trenger vi som er representative for våre sosiale strukturer?

Prosjektet Going Sideways utforsker metoder og verktøy for kunstneriske uttrykk som springer ut av vår politiske politiske samtid, fra feministiske, interseksjonelle, skeive og antidiskriminerende praksiser.

Prosjektet består av to formater: et lydverk og en diskursiv arrangementsserie.
Lydverket er en collage av stemmer fra kulturutøvere som viser frem ulike perspektiver i en installasjon i kaféen på Hordaland Kunstsenter.

Den diskursive arrangementsserien består av workshops, en performativ middag og kroppsliggjøringspraksiser, der publikum inviteres til å utforske alternative metoder for samarbeid, motstand og omsorg gjennom ulik situasjonsbestemt kunnskap.

Lydverket er tilgjengelig gjennom hele Oktoberdans 2024.