Hopp til innhold

Universitetsbiblioteket – humaniora

University of Bergen Humanities Library facade

Universitetsbiblioteket – humaniora

Her er en oversikt over punkter vedrørende tilgjengelighet og fasiliteter ved Universitetsbiblioteket – humaniora

Tilgang til bygningen
Universitetsbiblioteket i Bergen har trinnfri adkomst fra gateplan via den innebygde betongrampen. Minimumsmålene for alle døråpninger man må passere for å komme til utstillingen er 160 cm bred. Utstillingen er hovedsakelig i første etasje. Noe av utstillingen kan imidlertid sees nærmere i andre etasje. Under arrangementer kan forestillingen også sees derfra. Andre etasje er tilgjengelig via trapper eller heis (100 cm x 200 cm).

Toaletter
Universitetsbiblioteket i Bergen har tilgjengelige toalettfasiliteter i hver etasje. Du må imidlertid be en ansatt om adgangskort dersom du er gjest på biblioteket (dvs. ikke UiB-ansatt eller student). Døråpningen til disse tilgjengelige toalettene er 96 cm bred. Under arrangementer vil de være åpne for bruk uten adgangskort men dørene må åpnes selv. Vennligst be om hjelp ved behov. Universitetet i Bergen bibliotek har ikke alle kjønn toalettfasiliteter utover disse tilgjengelige toalettene.

Offentlig transport
Nærmeste kollektivholdeplasser er Lars Hilles gate, Olav Kyrres gate, Festplassen eller Møhlenpris for buss eller Byparken for Bybanen. Disse holdeplassene ligger alle ca. 500 meter unna, bortsett fra bussholdeplassen «Møhlenpris», som ligger 200 meter unna. Vær oppmerksom på at siden Universitetet i Bergen bibliotek ligger på toppen av Høyden, er det en bratt stigning for å komme til biblioteket fra disse holdeplassene.

Parkering / avleveringssted
Det er egen parkeringsplass tilgjengelig for funksjonshemmede ved Universitetsbiblioteket i Bergen. Det er mulig å bli satt av foran bygningen. I tillegg kan parkering betales for 2 timer.

Anlegg for hørselshemmede / teleslynge:
Det er ikke anlegg for hørselshemmede.

Servicehunder
Servicehunder er velkommen til Universitetsbiblioteket.

Stille sone
Om ønskelig er det mulig å finne en stillesone med redusert sansestimulering. Personalet vil kunne hjelpe deg.

Annen
Noen av utstillingen, det vil si programmene som er plassert høyt oppe på en hylle, kan ikke nås av for eksempel personer i rullestol. Be derfor om hjelp fra resepsjonen hvis du ønsker å lese dem.

Kontaktperson
For ytterligere spørsmål angående tilgjengeligheten til Universitetsbiblioteket, vennligst kontakt Ellen Borch Veum (hovedbibliotekar, +47 41455856, ellen.Veum@uib.no eller Laurie Lax (produsent BIT, 92310910, laurie@bit-teatergarasjen.no).

Addresse
Haakon Sheteligs plass 7, 5007 Bergen