Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
And We Cheerfully put the Gods to Death
Spreafico Eckly
Kjøp billetter
05. september 2024 Kl. 19:00
06. september 2024 Kl. 19:00
07. september 2024 Kl. 19:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: Teater

I denne forestillingen skal vi til Nord-Dakota i USA.Vi skal  bar i Fargo– på The Troll Lounge – hvor lokale norskamerikanere møtes for drikke og synge karaoke.

Når norske Anna, spilt av Helga Guren, går inn i denne baren, vekker hun noen forventinger som ikke blir innfriddForestillingen handler om fordommer, identitet og forvirringpublikum bli etterhvert en del av klientellet, og Jorge Louis Borges’ drøm om Ragnarok setter stemningen. 

Mer informasjon

Fem år etter det internasjonale gjennombruddet med forestillingen Footnote Number 12 har James Long og Andrea Spreafico gått sammen om iscenesettelsen av nok en ikke-dramatisk tekst. 

Her er Jorge Louis Borges korttekst Ragnarok blitt utgangspunktet for en drømmeaktig forflytning av publikum til Fargo i Nord-Dakota. Vbefinner oss The Troll Lounge, en bar der lokale norskamerikanere møtes for drikke og synge karaoke. 

I denne drømmebaren spiller Helga Guren en kvinne fra Norge på besøk i Fargo, og som idet hun går inn i denne barenkommer til å vekke noen forventninger som ikke blir innfridd. 

Forestillingen spiller på fordommer, identitet og forvirring.På et tidspunkt inviteres deler av publikum opp på scenen for en drink, samtidig som skuespillerne skifter fra første- til tredje-person i denne forestillingen som altså finner sted i det amerikanske Midtvesten. 

Dette er Spreafico Ecklys første samarbeid med Guren fra Rogaland Teater, en talentfull utøver som både mestrer teater, dans, film og musikk, og som fikk Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller i 2019. 

«I drømme (skriver Coleridge) representerer bildene de følelsene vi tror de vekker. Vi føler ikke redsel fordi vi trues av sfinksen, vi drømmer om en sfinks for å forklare redselen vi føler» (Borges, Ragnarok, i Samlede fiksjoner).  

medvirkende

Medvirkende/Credits: 

Written by James Long and Andrea Spreafico 
Directed by Andrea Spreafico 
Performed by Helga Guren and James Long 
Produced by SpreaficoEckly 
Set Design by Bjørnar Haveland, Karen Eide Bøen, Thomas Bruvik, Andrea Spreafico, 
Lighting Design by Thomas Bruvik 
Financial production: Art & About 
Research by Andrea Spreafico and Bjørnar Haveland. 

Co-produced by BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, Rosendal Teater 

Supported by Art Council Norway, Fond for Lydog Bilde, Bergen Kommune, SFU’s School for the Contemporary Arts, FFUK 

En stor takk tilFindlay og Sandsmark og de fantastiske menneskene på Rimi-Imir Scenkunst, til Leo Preston og Veronica Thorseth på Wrap, til Nicola Gunn for hjelpen med å få to ukers arbeid til å henge sammen i et kritisk øyeblikk, til Bjørnar Haveland for tålmodig kjøretur gjennom det amerikanske Midtvesten i to uker med Andrea, til Dennis Flesland og Arna Rennan for innsikt i norsk-amerikansk kultur, til Charlie, Linda Kathy, Jim, Marty, Sonja og alle de andre gjestene på The Troll Lounge i Fargo, til Minneapolis 17. mai-mannskap, Ethan, Nels og Joseph, til fyren med bukser med norsk flagg-tema for å ha på seg et par bukser med norsk flagg-tema og til alle menneskene på den andre siden av havet som delte historiene sine med oss. Også takk til Sven Åge Birkeland, som trodde på dette prosjektet fra første dagBeklager Sven hvis vi ikke avsluttet stykket, som lovet, med den norske karakteren i flishuggeren – det passet til slutt bare ikke.