Guliz Portakaloglu
Guliz Portaloglu er en tyrkisk skuespiller og teaterskaper, utdannet i Istanbul og for tiden basert i Bergen. Forestillingen hennes utforsker kunsten å fortelle lappeteppe, og vever sammen lyd, video og poesi, med fokus på skuespillet. Hennes nåværende kunstneriske praksis legger vekt på bruken av multimedia og improvisasjon for å skape narrative tidslinjer som er dynamiske og engasjerende. I prosjektet “skog” fordyper hun seg i temaer om tilknytning til natur, kjærlighet og konseptet hjem. Guliz har redigert lyd- og videoopptakene sine, samlet i både Tyrkia og Norge, under sitt artistopphold ved BEK – Bergen Senter for Elektronisk Kunst.
Frida Engeset Løfoll
Frida Engeset Løfoll er kunststudent hjå kunstfagskulen i Bergen med bakgrunn som medielærar. På Prøveromet syner ho ein animasjonsloop titulert “Verdssjela”. Den nesten hypnotiske gjentakinga søkjer å fange merksemda til alle som villig gir sitt blikk og si tid, og belønnar dei ved å avdekke små hemmelegheiter.
Jorunn Sjøthun med Vilde Vengnes
Jeg Heter Jorunn Sjøthun og er 46år med CP fra Sotra. Har skrevet syv diktsamlinger og en liten biografi på en øyestyrt pc. Bjarte Hjelmeland har lest fra diktningen min i ‘Bergensbiografien’ i Bergenbibliotek, Cornerteateret og Litteraturhuset i Bergen. Helge Jordal leste diktene mine på Cornerteateret i september. På Åsane kulturhus skal skuespilleren Vilde Vengnes lese på Åsane kulturhus. Håper du koser deg masse i kveld, mens du hører på poesien min. Gi en varm applaus for Vilde og meg! Gikk på skolen og gikk et år på dramaskolen på Fyllingsdalen. Og et år på skrivekunststudiet ved Nansensskolen på Lillehammer. Har reist «jorden rundt» og vært i mange andre unike land i verden, for eksempel Brasil, Sør Afrika, Australia, Spania, Fiji, USA etc. Jeg bodde en del år i en omsorgsbolig i Skogsvåg. Nå bor jeg i leilighet i Straume bo og service senter.
Vilde Vengnes er en frilansskuespiller med base i Bergen, og jobber for tiden på Det Vestnorske Teater. Hun er utdannet ved Nord Universitet og har etter endt skolegang jobbet mye med fysisk teater, alt fra det absurde til det realistiske. Vengnes jobber ofte multidisiplinært med musikk, teks og skuespill, og hovedtemaet som står sentralt i hennes eget arbeid er ensomhet. Hittil i år har hun vært aktuell med den absurde fysiske forestillingen Skipbrudden (premiere på Stamsund teaterfestival 2024) og er for øyeblikket aktuell med grøsserforestillingen Kvinna i Svart på Det vestnorske Teater.
Samuel Starck Sjøen & Jacob Mazur
Etter å ha jobbet sammen på uutgitt materiale for noen år tilbake, ble Mazur og Sjøens partnerskap endelig realisert tidligere i år. Mens de besøkte den kjente komponisten Edvard Griegs hjem på Troldhaugen, ble de inspirert av naturen rundt, og sene på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet, til å lage filmen “Vel om det må være så”. Sentralt i filmen står Dreyfus-saken, en antisemittisk skandale fra 1890-tallet der en fransk hærkaptein med jødisk avstamning urettmessig ble anklaget for spionasje. Filmen kan beskrives med Marx-sitatet: ‘Tradisjonen til alle de døde generasjonene veier som et mareritt på de levendes hjerne.’
Samuel Starck Sjøen er filmskaper og fotograf med base i Bergen. Han debuterte med filmen ‘Ekvilibrium’ (2021) og har siden gitt ut flere kortfilmer samt spillelengden ‘Hagen attmed havet’. Arbeidet hans er eksperimentelt og strukturelt, mens han utforsker temaer som ensomhet, lys og mørke, og naturens hjemsøkende skjønnhet.
Jacob Mazur er en filmskaper basert i Nantucket, Massachusetts, med en lidenskap for skrekk og strukturalistisk kino. Med inspirasjon fra de mytiske landskapene i kystomgivelsene, blander Mazur urovekkende atmosfærer med grundige formelle strukturer, og skaper en særegen filmstemme innenfor sjangeren.
Jonas Nielsen
Minner.
Er det en person eller et øyeblikk det er lenge siden du har tenkt på?
Hva vil vi bringe videre i livet? Hvilken kjærlighet finnes i ditt minne?
Har du tid til dine nærmeste? Hvor ofte finner du glede i andre sin glede?
Kan man definere sin egen lykke? Hvilken retning går livet, hvis man ikke går sin egen retning?
Ta deg en pause fra all filosofi, og erindre din egen tilstedeværelse akkurat i dette øyeblikk.
Og sammen med musikken, fjern all intelligens og definisjon.
Bare føl.
Jonas Nielsen utforsker improvisasjon på akustisk piano. Jonas har gjennom sin karriere besøkt mangfoldige kunstscener i Norge og Europa: Som skuespiller på Den Nationale Scene, samt tidligere pianist i Kakkmaddafakka, og andre kjente bergensband.